Hindistan'da 12 Kişinin Ölümünde Payı Olan WhatsApp, Yeni Bir Özellik ile Günah Çıkarmak İstiyor

48
14
11
8
3
Hindistan'da 12 masum insanın linç edilerek öldürülmesinde etkin bir rol oynayan WhatsApp; şüpheli haberlerin önüne geçmek için yeni link gönderme sistemini, beta versiyonunda teste soktu.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’da yayılan bir söylenti 12 masum insanın linç edilerek öldürülmesiyle sonuçlandı. Bu çağ dışı ve haksız linçin baş mimarlarından biri de iftirayı yayan köylülerin kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp oldu.

Hindistan menşeli olayda 12 kişinin insan kaçakçılığı yaptığına dair söylenti WhatsApp yoluyla yayılınca tüm dünya gözünü bir anda Hindistan’a çevirdi. Whatsapp’ın masum insanların ölümüne alet olması popüler mesajlaşma uygulamasının imajını bir hayli zedeledi.

Şimdilerde bu imajı temizleme çalışmasına giren Whatsapp, yepyeni bir sistemi beta sürümünde test ediyor. Yeni sistem, gönderilen haber ve kaynak linkleri bir tür süzgeçten geçiriyor. Eğer gönderilen kaynak haber linki şüpheli ya da zararlı bir içeriğe sahipse linki kırmızı bir renge çeviren Whatsapp uygulaması, ek olarak link açılmaya çalışıldığında da bir uyarı mesajı ile kullanıcıları uyarmayı hedef alıyor.

Henüz deneme ve geliştirme aşamasında olan sistemin kesin olarak uygulamaya dahil edilip edilmeyeceği bilinmese de halihazırda bu ya da benzeri bir sistemin bir gereklilik olduğu en acı şekilde tecrübe edilmiş durumda.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/whatsappta-mesajlar-kizaracak-yeni-donem-basliyor-40890808
48
14
11
8
3
Emoji İle Tepki Ver
48
14
11
8
3