Hint Siyasetçinin Twitter’ı Sallayan Asılsız ‘Chandrayaan 2’ Paylaşımı

20
5
0
0
0
Hem Bollywood yıldızı hem de Hindistan'ın iktidar partisinde milletvekilliği görevi yapan Hema Malini'nin Chandrayaan 2 Ay göreviyle ilgili yapmış olduğu asılsız paylaşım, Hint Twitter kullanıcılarının duruma tepki göstermesine neden oldu.

Son birkaç aydır fazlasıyla hareketli bir sürecin içerisinde olan Hindistan, başlattığı Ay görevine kitlenmiş durumda. "Chandrayaan 2" olarak adlandırılan bu uzay görevindeki amaç, "Vikram" isimli bir uzay aracını Ay yüzeyine indirmek ve Ay üzerinde çalışmalar yapmaktı ancak ne yazık ki geçtiğimiz hafta sonunda Hindistan, Vikram'la olan iletişimini kaybetti ve Ay'a sağlıklı bir şekilde ulaşmayı başaran dördüncü ülke olamadı. Yaşanan bu olayın sonrasında açıklama yapan Hint yetkililer, Vikram'ın yerini tespit ettiklerini açıkladılar. Yetkililerin ifadelerine göre önümüzdeki günlerde Vikram'la iletişim yeniden sağlanmaya çalışılacak.

Bu sancılı süreç esnasında yaşanan bir olaysa hem bir Bollywood oyuncusu hem de bir politikacı olan Hema Malini'nin başına olmadık işler açtı. Hindistan'ın iktidar partisinde milletvekili olarak görev yapan 70 yaşındaki Bollywood yıldızının, Chandrayaan 2 göreviyle ilgili asılsız bir bilgiyi Twitter üzerinden retweet'leyerek Hint vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Hema Malini

Twitter'da 10 binden fazla takipçisi bulunan ve "ISRO Official Update" isimli bir hesaptan yapılan paylaşımda Hindistan'ın, Ay'ın güney kutup bölgesine iniş yapan ilk ülke olduğu ifade ediliyordu. Ancak bu hesap, Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu'na (ISRO) ait resmi bir hesap değildi ve ortaya sahte bir iddia atmıştı. Malini'yse haberi doğrulama gereksinimi duymadan ilgili paylaşımın ekran görüntüsünü kendi Twitter hesabından paylaşmış oldu.

Yaşanan bu durumu fark eden Hint Twitter kullanıcılarıysa Malini'ye ağır ithamlarda bulundular. Kimi kullanıcılar Malini'nin bir siyasetçi olduğunu söyleyerek bu durumun manipülasyonlara neden olabileceğini söylediler. Bazı kullanıcılarsa Malini'nin bu paylaşımını "cahillik" olarak nitelendirerek Hindistan'ın daha bilgili ve eğitimli siyasetçilere ihtiyacının olduğunu söylediler.

Yaşanan bu olay hem sahte bir haberin nasıl kolaylıkla yayılabileceğini hem de sosyal medya platformunun özellikle de siyasetçiler için olan risklerini gözler önüne sermiş oldu. Malini'yse tüm bu yaşananlara rağmen yanlış bilgi veren bu Twitter paylaşımını kaldırmadı.

Kaynak : https://sputniknews.com/viral/201909101076765665-bollywood-actress-turned-parliamentarian-gets-trolled-for-sharing-fake-tweet-on-indias-moon-mission/
20
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
0
0
0