Hırsızı Arabanın İçine Hapseden BMW’nin Uzaktan Kilitleme Sistemi!

2
1
0
0
0
Yeni teknolojilerden bir haber olan hırsız, uzaktan kilitleme sistemine sahip olan BMW’yi çalınca aracın içinde hapsoldu.

Son dönemlerde araç içi teknolojilerde müthiş bir gelişme var. Özellikle araç içi konfor ve medya bazlı eğlence sistemlerinde yaşanan gelişmelerin yanı sıra güvenlik noktasında da ciddi avantajlar bulunuyor. Bunun en güzel örneklerinden biri olan otomobile uzaktan erişim ve kilitleme sistemine sahip olan BMW’de yaşandı.

Geçtiğimiz hafta bu teknolojiden bihaber olan bir hırsız, BMW 550i’yi çalarak sağlam bir arabaya sahip olduğunu düşünürken araç sahibi direkt olarak BMW yardımı ile iletişime geçince uzaktan erişimle aracın motorları durdurularak kapıları kilitlendi. Çalışanların uzaktan erişim sağladığı anda aracın içinde olan hırsız, böylece oldukça kolay bir biçimde arabanın içine hapsolarak kıskıvrak yakalandı.

Hatta arabanın içinde hapsolan hırsıza “Ben seninle burada kilitli kalmadım, sen benimle buraya hapsoldun!” gibi iddialı bir sözle de hırsıza ayar veren çalışan ardından polise aracın yerini bildirerek oldukça rahat bir şekilde hırsızın yakalanmasını sağlamış.

ConnectedDrive adını taşıyan bu özellik sayesinde aracının çalınması ile hırsızın yakalanması arasında bir gün bile geçmeyen araç sahibi, bir özelliğin ne derece hayat kurtardığını da keşfetmiş oldu.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0