Hırsızları iPhone'dan Uzak Tutacak Önemli Bir Özellik Geliyor!

0
0
0
0
0
Bugüne kadarki en etkili güvenlik yöntemlerinden biri iPhone'a geliyor. iPhone hırsızlığını bitirebilecek bir özelliğe birlikte göz atalım...

Binlerce lira verip satın aldığımız akıllı telefonların çalınması en büyük korkumuz. Üreticiler de kullanıcıların daha güvende hissetmesi için birçok yeni teknoloji geliştiriyor. Şifreleme, telefonunun yerini bulma, uzaktan telefonu sıfırlama gibi teknolojilerin yayına şimdi de doğrudan hırsızları hedef alan  güvenlik sistemleri geliyor.

The Verge sitesinin haberine göre Apple’ın geliştirdiği anti-hırsız güvenlik sistemi bir patent başvurusuyla ortaya çıktı. Apple’ın kaydettirdiği patent iPhone’un hırsızın parmak izini aldığı ve fotoğrafını çektiği bir sisteme dayanıyor. iPhone’u çalan hırsız bir şekilde Touch ID’yi kullanmak durumunda. Eğer iPhone’un çalındığı yönünde bir bilgi Apple ile paylaşılırsa Touch ID üzerinden hırsızlık yapan kişinin pakmak izinin alınması mümkün olabilecek. Bir diğer nokta ise ön kameradan hırsızın fotoğrafının çekilebilmesi. 

Kağıt üzerinde oldukça etkili görünen yöntemlerin uygulanabilirlik noktasında bazı sorunları olabilir. Yanlış ihbarlar, kişisel güvenlik ihlalleri ve Apple’ın bir şekilde doğrudan hukuki bir olayın tarafı haline gelmesi gibi birçok olumsuzluğu sayabiliriz… Tabii ki şirket bunların hesabını kitabını bir şekilde yapmıştır. Patentlenen sistemin ne zaman kullanıcılacağı ya da kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0