Hırsızların Yeni Hedefi, 12 Bin TL Değerindeki Lüks Otomobil Yan Aynaları

40
22
5
2
0
New York Post'ta çıkan habere göre hırsızlar, değeri 12 bin TL'yi bulan lüks otomobil yan aynalarını çalmaya başladılar.

Otomobil hırsızlığı ile ilgili tiyatral bir klişe vardır. Hırsızlar kelebek camını kırarlar ve otomobilin teybini çalarlar. Bu ünlü klişe, otomobillerin yüksek teknoloji ile donatılması yüzünden tamamen farklı bir boyuta evrilmiş durumda.

New York Polis Departmanı (NYPD) tarafından aktarılan bilgiye göre 1 Mart-26 Nisan tarihleri arasında 19 farklı otomobilin aynalarının çalındığı ihbar edildi. Üstelik bu otomobiller Audi, Porsche, Mercedes-Benz, BMW ve Lexus gibi lüks markalara aitti.

Yeni nesil otomobillerin aynalarında pek çok kamera ve sensör bulunuyor. Bu nedenle otomobillerin yan aynaları, hiç olmadığı kadar önemli bir role sahip. Hırsızlar da bunu bildikleri için otomobillerin yan aynalarını hedef almış durumdalar.

Peki hırsızlar otomobillerin yan aynalarını çalarak ne kadar ‘gelir’ elde ediyorlar? NYPD sözcüsüne göre lüks otomobillerin yan aynaları 1500-2000 dolar (9.000-12.000 TL) arasında bir değere sahip. Yani teyp çalmaktan çok daha karlı bir suç.

Günümüz otomobillerinin şerit asistanı, park asistanı, 360 derece çevre kontrolü gibi özelliklerinde yan aynalarda bulunan kamera ve sensörler büyük önem taşıyor. Bu nedenle bir çift yan ayna neredeyse bir otomobil fiyatına satılıyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/05/07/manhattan-luxury-car-side-mirror-thefts/
40
22
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
40
22
5
2
0