Hitler’in En Sadık Adamı Himmler’in Kızı Ajan Çıktı

43
5
4
1
1
Dünya tarihinin en kanlı diktatörlerinden olan Adolf Hitler’in Avrupa’yı kana buladığı dönemde, yanından neredeyse hiç ayrılmayan bir kurmayı vardı. Heinrich Himmler, Nazi katliamları konusunda Hitler’den sonra en etkili ikinci isimdi. Şimdi ise öz kızının 1960 yıllarda bir ajan olduğu ortaya çıktı.

Almanya, II. Dünya Savaşı’na kadar Adolf Hitler adındaki dengesiz bir diktatörün emrine gireceğinden bihaberdi. Hitler, Nazi Sosyalist Partisi’ni ele geçirip kendi örgütlenmesini kurmaya başlarken, hırslı bir asker olan Heinreich Himmler’in de desteğini aldı. 

Nazi Almanyası’nın kan döken SS birliklerini yöneten Himmler, Hitler’in güvenini kazanmaya devam ediyordu. Yüz binlerce insanın öldürüldüğü gaz odaları da Himmler’in fikriydi mesela. Kısa sürede Hitler onu “çok zeki ve hırslı” olarak tanımlayacak ve bir numaralı adamı yapacaktı.

 

Savaş döneminde bir de çocuğu olan Heinrich Himmler, kızına Gudrun adını vermişti. Almanya’nın yenilgisinden sonra intihar eden Himmler, kızının da kendi izinden gitmek istediğini belki de biliyordu. Alman yabancı istihbarat dairesi, 1960’lı yıllarda Burwitz’in görevlendirildiğini doğruladı. Tam adı Gudrun Burwitz-Himmler olan bu kadın, 1961’den 1963’e kadar sekreter olarak ajanlık yapmıştı. 

Alman istihbarat kuruluşu, normal şartlarda personelleri ile ilgili meseleleri aktarmadığını, ancak konu Burwitz Himmler ve babasının Nazi bağlantısı olunca şeffaf davranmak istediklerini belirtti. Asıl ilginç olan konu, Burwitz’in görev yaptığı sırada istihbarat kuruluşunun yöneticisinin kim olduğu. O dönemde Burwitz’e emir veren kişi, II. Dünya Savaşı’nda Nazi casuslarını da yöneten Reinhard Gehlen’den başkası değildi.

Burwitz, 2018’in Mayıs ayında 88 yaşında öldü. Alman istihbarat kuruluşu BND’nin tarih bölümü başkanı Bodo Hechelhammer, Burwitz’in hayatta olmaması dolayısıyla bu bilgileri paylaşabildikleri söylüyor. 

1945 yılında Almanya’nın yenilgisinden sonra İngilizlere ve sonra da Yahudi derneklerine sığınmaya çalışan Heinrich Himmler, İngilizler tarafından gözaltına alındığı sırada intihar etti.

Kaynak : https://www.cbsnews.com/news/gudrun-burwitz-himmler-heinrich-himmler-daughter-bnd-spy-agency/
43
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
43
5
4
1
1