Hız Rekorunu Yerle Bir Edecek Bloodhound'un Testleri Yakında Başlıyor

30
6
2
2
1
2018 yılında iptal edilen Bloodhound, İngiliz iş insanı Ian Warhurst sayesinde yeniden hayat bulmuştu. 1600 km/sa hıza ulaşarak yeryüzü hız rekorunu kırması planlanan arabanın testleri önümüzdeki ay başlıyor.

Yeryüzünde hız rekoru kırma yarışında geçtiğimiz sene maddi yetersizlikler sebebiyle iptal edilen ancak yeniden hayata geçirilen Bloodhound LSR’nin testleri önümüzdeki ay başlıyor. Proje, iptal edilişinin ardından İngiliz iş insanı Ian Warhurst’un desteğiyle tekrar hayat bulmuştu.

Önceki ismi Bloodhounds SSC (supersonic car - süpersonik araba) olan Bloodhound LSR (land speed record - kara hız rekoru) yakında İngiltere’den Güney Afrika’nın Kalahari Çölü’ne götürülecek. Çöldeki Hakskeenpan bölgesinde testlerine başlayacak.

bloodhound hız rekoru

Aracın şu anki test planı bir ay içinde 13 denemeden oluşuyor. Bu denemeler süresince her testte aracın hızı 80 km/sa artırılacak ve maksimum 800 km/sa hıza ulaşılacak. Arabanın asıl amacıysa 1600 km/sa barajını aşabilmek.

Aracı geliştiren ekip Bloodhound’un 500 km/h ve 800 km/sa hızları arasında nasıl performans sağladığını inceleyecek. Ekip, aracın zaten düşük hızlarda çalışabildiğini daha önce yaptığı testlerde saatte 330 km'ye ulaşmasıyla görebilmişti. Daha yüksek hızlarda yapılan testlerde ise Bloodhound’da ilk kez alüminyum tekerlekler kullanılacak. Böylece yüksek hızda aşınan lastik tekerleklerin kullanımına gerek kalmayacak.

Bloodhound, jet ve roket motorlarının kombinasyonuyla bu derece hızlı olabiliyor. Eurofighter Typhoon savaş uçağında kullanılan Rolls-Royce EJ200 jet motoru aracı 500 km/sa hızına çıkarmaya yetiyor. Bunun üstüne bir de savunma roketleri üreticisi Nammo’nun yardımıyla geliştirilen roketler ekleniyor. Aracın sahip olduğu toplam beygir gücü böylece 135.000’e dayanıyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/bloodhound-land-speed-record-back-from-the-dead-with-plans-for-500-mph-test/
30
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
6
2
2
1