Sayfa Açılma Hızı ve Kullanıcı Güvenliğini Artıran Opera 64 Yayınlandı

40
5
5
3
0
Diğer tarayıcılara kıyasla düşük RAM kullanımı, yerleşik reklam engelleyici ve VPN özellikleriyle oldukça beğenilen Opera'nın yeni sürümü yayınlandı. Yenilenen Opera, sayfa açılma hızlarını arttırırken kullanıcı güvenliği ve gizliliğini de bir üst noktaya taşıyor.

Opera, piyasada yer alan çok sayıda tarayıcının arasından sıyrılarak bugünlere kadar geldi ve dünyanın en çok kullanılan tarayıcıları içerisinde yer alıyor. Opera’nın bu konuma gelmesindeyse tarayıcının yerleşik olarak sunduğu 'reklam engelleyici' ve 'VPN' özellikleri büyük bir yer tutuyor. Hal böyle olunca geliştiriciler de tarayıcılarını sürekli geliştirmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda Opera’nın en güncel sürümü 'Opera 64', kullanıcıların oldukça beğeneceği yeni özellikleriyle birlikte yayınlandı. Yeni sürüm, kullanıcıların internet gizliliğini ve güvenliğini bir üst noktaya taşırken sayfa açılma hızını da ciddi bir oranda artırıyor. Opera 64, Opera’nın açıklamalarına göre bir sayfanın açılma hızını eskiye oranla %23 oranında artırmış durumda.

Opera 64, gizliliği ve hızı artırıyor:

Opera 64

Kullanıcılar, yeni çıkan Opera 64 ile yeni eklenen 'takip engelleme' özelliği sayesinde gezindikleri sayfalarda daha az iz bırakıyor. Bu özellikle birlikte herhangi biri web’de dolaşırken, takip engelleme sayesinde analitik komut dosyaları, izleme pikselleri ve diğer veri toplama yöntemlerini devre dışı bırakıyor, böylelikle ilgi gösterdiğiniz öğelerin web'deki reklamlarını daha az görüyorsunuz.

Bu özellik, yukarıda bahsettiğimiz şeyleri yapmak içinse EasyPrivacy Takip Koruma Listesini kullanıyor ve zaten tarayıcıda yerleşik olan reklam engelleyiciyle birlikte kullanıldığında, sayfa açılma hızını %23'e kadar arttırıyor. Tüm bunların üzerine bir de yerleşik olan Opera VPN eklendiğinde ise tarayıcıyı kullanan kullanıcıların güvenliğinin iyice arttığını söyleyebiliriz.

Ek olarak Opera, 'Snapshot' aracını da geliştirdiğini belirtiyor. Gelişen Snapshot sayesinde Opera kullanıcıları; bir web sayfasının tamamını PDF olarak kaydedebiliyor, ekran görüntüleri veya belirli bölümleri kaydedebiliyor.

Opera 64, şu an Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri için indirilebilir durumda. Ayrıca tarayıcının mobil sürümlerinin bulunduğunu da belirtelim. Son olarak Opera tarayıcıyı bilgisayarınıza kurmak içinse bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/82242-opera-64-adds-tracking-blocker-speeds-up-loading.html
40
5
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
40
5
5
3
0