Hodri Meydan: Apple, iPhone Hackleyebilene 1 Milyon Dolar Verecek

48
19
12
3
2
Apple'ın güvenlik ekibinin başı Ivan Krstic, Apple'ın herhangi bir cihazını hackleyebilene para ödülü verileceğini, iPhone'lar için bu ödülün 1 milyon dolara kadar çıktığını belirtti. Ayrıca işletim sistemi çıkmadan önce işletim sisteminde bir açık bulanlara ödülün yarısı kadar da ek para ödülü verilecek.

Apple, herhangi bir iPhone ya da Mac hackleyebilene vereceği ödülü 1 milyon dolara kadar çıkarttı. Bu da bir teknoloji şirketinin bu zamana kadar verdiği en büyük ödül oldu. Eskiden 200 bin dolar değerindeki ödül, 5 katına çıkarak 1 milyona ulaştı. Tabii ki tek değişiklik ödülün miktarında gerçekleşmedi. Bundan önce ödülü yalnızca firmanın 'hata avı programı' üyeleri alabiliyordu ancak yeni uygulamayla birlikte herkes ödülden yararlanabilecek.

Pazartesi günü Forbes'un yayınladığı habere göre Apple, aynı zamanda Mac cihazları için de bir hata avı başlatacak. Aynı zamanda watchOS ve Apple TV işletim sistemlerine de uzanacak olan bu hata avı, Apple'ın güvenlik ekibinin başı Ivan Krstic tarafından açıklandı.

apple güvenlik

Forbes'un açıklamalarına göre Apple, hata avı programına katılanlara, iOS işletim sisteminin derinliklerine inmeye imkan veren 'geliştirici cihazları' veriyor. Hata arayanlar da bu sayede işlemciyi durdurup bellekteki verilere ne olup ne bittiğini incelemek gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Krstic, seneye başlayacak olan programın güvenlik ekibine özel olmayacağını ancak katılımcıların resmi olarak başvurması gerektiğini belirtti.

iPhone hackleyene 1 milyon dolar

iphone hack

1 milyon dolar değerindeki ödül, kernel hackleyebilen kullanıcılara verilecek. iPhone kullanıcısının telefonuna dokunmadan iOS işletim sisteminin merkezini hackleyebilen kişiler büyük ödülün sahibi olacak. 1 milyon dolarlık ödülün yanı sıra kullanıcı etkileşimi olmadan ağ saldırısı gerçekleştirebilen kişiler de 500 bin dolarlık bir ödül alacak. Tüm bunlara ek olarak yazılım yayınlanmadan önce yazılımda bir açık bulan kişilere de %50 bonus verilecek.

Maor Shwartz'un Forbes'a söylediklerine göre bir açık, 1,5 milyon dolara kadar fiyatlara satılabiliyor. Örneğin kullanıcıların hiçbir şekilde telefonuna dokunmasını gerektirmeyen bir güvenlik açığı, devletlere çok büyük meblağlar karşılığında satılabiliyor. Bu araçlar son derece nadir olduğu için yılda yalnızca bir ya da iki defa satılıyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2019/08/08/apple-confirms-1-million-reward-for-hackers-who-find-serious-iphone-vulnerabilities/#5556061b3948
48
19
12
3
2
Emoji İle Tepki Ver
48
19
12
3
2