Hollandalı Polisler Drone Avlamak İçin Kartal Eğitti!

0
0
0
0
0
Tüm dünyada drone konusunda sorun yaşamaya başlayan polisler adına Hollanda’dan farklı bir atak geldi.

Bildiğiniz gibi son dönemlerde satış patlamaları yaşayan dronelar noktasında her ülke tek tek kişinin üzerine kayıtlı bir sistem oluşturdu. Ülkemizde Çağdaş’ın gidip incelediği Drone Killer sistemi kullanıyoruz. Bazı ülkelerde ise daha güçlü ve hızlı bir drone ile illegal olarak uçurulan droneları yakalayan polisler konusunda en ilginç yöntem ise Hollanda’da kullanılıyor.

Uçan hayvanlar konusunda avcılığı ve istediği avı saniyeler içerisinde yakalayabilme kabiliyetinde olan kartallar, eğitim noktasında da oldukça iyi olmaları sebebiyle Hollanda polisi, drone avı noktasında kartalları tercih etmiş.

Herhangi bir şekilde illegal bir drone’u gördüğünde kartalı salan Hollanda polisi, birkaç saniye içerisinde kartalın sayesinde drone’u etkisiz hale getirebiliyor. Hatta bunu 2016 yılından beri, yani 7-8 aydır yapan ekip, bu sefer bu sistemlerinin tanıtımı maksadıyla bir video da çekmiş.

Sektörün en iyi drone üretici firması olan DJI’ın en popüler ve güçlü modellerinden olan Phantom’u yakalatan polisler, drone üzerinden yaptıkları kayıt ile kartalın avını alaşağı etme anını saniye saniye kaydetmiş.

Benim kartal için merak ettiğim nokta ise drone’u yakalama anında açık olan pervanelerin kartala zarar verip vermeme noktasında oldu. Gerçi polisler ona göre bir eğitim vermişlerdir eminim ama yine de yüksek hızda iken oldukça kesici ve tehlikeli olan pervanelerin kartala zarar vermesi özellikle hayvan hakları savunucularının dikkatini çekebilir diye düşünüyorum.

Bu arada yazının başında bahsettiğim yerli drone avcısı Drone Killer videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz. Aynı zamanda başlangıç seviyesinde bir drone arayışı içerisindeyseniz buradaki bağlantıdan Teknostore'da uygun fiyata satılan drone modellerine de göz atabilirsiniz;

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0