"Hollywood, Tayland'daki Kurtarma Operasyonunu Üstüne Alırsa Onlara Cehennemi Yaşatırım"

26
10
7
3
1
Pure Flix Entertainment, Tayland'daki kurtarma operasyonunu konu alacak filmin duyurusunu yaptıktan bir gün sonra, aynı olayı konu alacak başka bir film daha duyuruldu.

Açık konuşmak gerekirse belki de hepimizin içinden geçti; 'bu çocuklar kurtulursa bu olayın filmi kesin yapılır' diye. Neticede gerçekten de film senaryolarını aratmayan bir olay yaşanmıştı ve sonu da mutlu bitmişti. Ancak dün duyurulan proje, tahminimizden de önce hayata geçecek gibiydi.

Daha ilk filmin duyurusunun üzerinden bir gün dahi geçmemişken bir başka film yapımcısı şirket, olayı filme uyarlayacağını duyurdu. Ivanhoe Pictures, 'Now You See Me 2' filminin yönetmeni Jon M. Chu ile film konusunda anlaştığını duyurdu. İlginç olansa M. Chu'nun filmi duyuruş şekliydi.

"Hollywood'un Tayland'daki kurtarma operasyonunu üstüne almasına izin veremem. Ben varken olmaz. Ya bu olmayacak ya da onlara cehennemi yaşatırız. Bu operasyon, insanoğlunun insanoğlunu kurtarışını anlatan güzel bir hikaye. Bu hikayeyi ele alacak olanlar, düzgün bir biçimde yaklaşmalılar."

Chu'nun çıkış noktasını az çok anlayabiliyoruz ancak kendisinin de bir Hollywood ikonu olduğunu unutmuşa benziyor. Ayrıca operasyonun başlangıç süreci bir İngiliz dalgıçın keşfi sayesinde oldu. Kanadalı, Amerikalı, İngiliz; dünyanın birçok yerinden birçok farklı milliyetten insan çocukların kurtarılması için seferber olmuşken işi etnik bir kavgaya çevirmesi pek de doğru değil gibi.

Bakalım gündemdeki bu iki film vizyona girdiğinde ne gibi bir senaryo ve hikayeyle karşı karşıya kalacağız.

Kaynak : https://variety.com/2018/film/news/thai-cave-rescue-second-movie-jon-m-chu-1202871074/
26
10
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
10
7
3
1