HoloLens’te Pokemon GO Oynamak Nasıl Olurdu?

0
0
0
0
0
Son dönemlerin en popüler oyunu Pokemon GO, arttırılmış gerçeklik oyunu olarak HoloLens’te muhteşem bir keyif sunabilir.

Son dönemlerde gerek sosyal medyada, gerek haberlerde gerekse bizzat dışarıda Pokemon yakalayan tayfa sayısı ciddi oranda arttı (Durum çok ciddi!) Arttırılmış Gerçeklik, yani Augmented Reality oyunu olan Pokemon GO, gerçek harita ve hatta AR modunda gerçek hayatta Pokemon yakalamanızı sağlamasıyla ön plana çıktı.

Belki bilenlerinizin aklına gelen bir detay olan HoloLens, yani Microsoft’un sanal gerçeklik gözlüğü de aslında bir AR, yani arttırılmış gerçeklik gözlüğü olduğunu düşünürsek, bu iki efsane projenin birleşmesiyle çok daha güzel bir oyun deneyimi yaşanabilir.

Elde telefon taşımak yerine kafanıza HoloLens’i takıp gerçek hayattan kopmadan köşe bucak Pokemon yakalayabileceğiniz dünya artık uzakta değil, fakat şu anda tek sorun HoloLens’in kablolarla kısıtlı olması. Yani evden çıkma durumu maalesef mümkün değil.

Ancak aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi oldukça eğlenceli olması kuvvetle muhtemel olan Pokemon GO’nun dışarıda Google Glass ve HoloLens’in kablolardan kurtulması ile oynanabilmesi durumu yakın zamanda olma ihtimali oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Bunun vakti geldiğinde ise Pokemonlar ile insanların ortak bir dünyasına geçiş yapabiliriz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0