Holoride, Araç İçi Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Halka Açık Hale Getiriyor

2
1
1
0
0
Audi’nin yan firması olan Holoride, araç içerisinde yolcuların yol deneyimini geliştirmek için ürettiği VR oyun gözlüklerini artık insanlara sunacak. Şirket bu amaçla Ford ve Universal Pictures ile iş birliği yapacak.

Arabada sanal gerçeklik fikri kulağa oldukça tehlikeli gelse de aslında oldukça etkileyici bir teknoloji. Gelecekte otonom arabalar yolları doldurduğunda yolcular eğlenmek isteyecektir. Daha önceki denemeler, oldukça ilginç bir deneyim ortaya koymuştu. 

Holoride’in teknolojisi, sabal gerçeklik ile aracın hareketlerini bir araya getirme temeline dayanıyor. Bu da yolcunun yolculuk deneyimini geliştirmeyi sağlıyor. 

Firmanın çalışmalarını daha önce de görmüştük. Bir su altı macerasıyla tanıtımını yapan firma, daha sonra da Marvel Avengers temalı bir macera ile gündeme gelmişti. Hatta Rocket’s Rescue Run adlı oyunun, o dönemde kaderi belli olmayan Tony Stark’ı uzaydan kurtaran kişi olabileceği iddia edilmişti. 

Holoride, Ford ile iş birliğine gidiyor

holoride gözlüğü

Firma şimdi de 9-14 Ekim arası için Frankenstein’ın Gelini temalı bir aktivite hazırlıyor. Ücretsiz olarak sunulacak bu artırılmış gerçeklik uygulaması, Hollywood’daki Universal CityWalk’ta insanların beğenisine sunulacak. Bu deneyimde kullanılacak araç ise 2020 model Ford Explorer SUV olacak. 

Bu deneyimde kullanılacak görsel hikayeyi ise Universal Studios’un artırılmış gerçekliğe odaklanan alt firması Universal Monsters gerçekleştirecek. Bu uygulamada araçtan gelen sürüş bilgileri gözlüğe aktarılarak gerçek deneyimler ile sanal gerçeklik tecrübesi bir araya getirilecek. Yani araba sağa dönüyorsa sanal gerçeklikte de sağa dönüşü deneyimleyeceksiniz. 

holoride sanal gerçeklik ve ford

Holoride, gelecekte bütün otomobillerin arka koltuğundaki yolculara hitap etmeyi planladığını daha önce de belirtmişti. Ford, özellikle ABD pazarı için en doğru partner adayları arasında yer alıyor. 

Halka açık olan ilk deneme ile birlikte Holoride, ürününün ticarileştirilmesi ve piyasadan gelecek olan tepkilerin gözlemlenmesi açısından önemli bir fırsat olacak. Otomobillerde sanal gerçeklik kullanılması şimdilik hoş ve nadir bir şey olarak göze çarpıyor. Gelecekte bu teknolojiyi daha yaygın görebiliriz. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/10/holoride-makes-its-in-car-vr-available-to-the-public-for-the-first-time/
2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0