Honeywell'in Uzay Akademisi Programına 8 Türk Öğretmen Katıldı

9
4
4
2
0
Dünyanın en bilindik siber endüstri şirketlerinden olan Honeywell'in, uzay bilimlerini ve uzay araştırmalarını teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği akademide 8 Türk katılımcı da yer aldı.

Honeywell’in, ABD Uzay & Roket Merkezi (USSRC) ile birlikte gerçekleştirdiği proje kapsamında, iki ayrı gruba ayrılan 35 ülkeden 220’den fazla katılımcı 5'er günlük eğitimler aldı. Geçtiğimiz aylarda açılan başvuru süreci sonrasında, matematik ve fen öğretmenlerimiz arasında seçmeler yapıldı.

Ankara, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Van’dan gelen 8 öğretmen, toplamda 45 saatlik bir akademi eğitimi aldı. Çoğunlukla uzay ortamını simüle eden araçlar ve senaryo tabanlı uzay görevleri, interaktif uçuş dinamiği, astronomi gibi eğitimlerden geçen öğretmenler, teorik eğitim de aldılar.

Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, yapılan bu etkinlikle ilgili şunları söyledi:

"Honeywell olarak tüm dünyada geleceğin bilim insanları ve teknoloji uzmanları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilmek için öğretmenlerimizi destekliyoruz. Tüm dünyadan gelen öğretmenlerimizin arasında ortaya çıkan bu etkileşimin çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Bugün öğretmenlerimize seslenerek aslında geleceğin bilim insanlarına erişmiş oluyoruz."

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/honeywell-uzay-akademisine-8-turk-ogretmen-katildi,LFtLji9DUkK4WK-NOpRRGA
9
4
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
4
2
0