HSBC'nin Analizlerine Göre Apple'ın Yeni Servisleri, Satışları Artırmak İçin Yeterli Olmayacak

13
3
2
1
0
HSBC analistine göre Apple'ın yeni servisleri, şirketin iPhone satışlarına olumlu yansımayabilir.

Apple, Mart ayında gerçekleştirdiği etkinlikte yeni servislerinin tanıtımını yapmıştı. Ancak görünen o ki Apple’ın tanıttığı Apple Card, Apple News+ gibi servisler yatırımcıları cezbedebilmiş değil.

HSBC analisti Erwan Rambourg, salı günü verdiği röportajda “Servislere dair kafamızdaki en temel soru, ‘Bu servisler daha çok müşteriyi Apple ekosisteminin bir parçası olmaya teşvik edecek mi?' sorusu. Bu soruya cevabımız ise hayır” dedi.

Rambourg’un ekibi, şirketten beklentilerini Aralık ayında düşürmüştü ve şirkete dair şüphelerin arasında yavaşlayan iPhone satışları ile Çin’de yaşanan zayıflama yer alıyordu. Londra merkezli banka, Apple’ın hisseleriyle ilgili yaptığı son duyuruda 'elinizde tutun' durumunu 'azaltın'a çevirdi.

Analist, yaptığı açıklamada “Servisler, ekosistemi daha farklı hâle getirebilir ancak bu, Apple’ın yeni müşteriler kazanacağı anlamına gelmez. Müşterilerin tercihlerini Netflix’ten Apple TV+’a kaydırma ihtimalleri tartışılabilir” dedi. HSBC’ye göre 2019’un ilk çeyreğinde servislerin gelire katkısı %13 iken brüt kâra olan katkısı ise %21 olarak belirlendi.

Apple’ın finansal sorunları, bu yılın başlarında CEO Tim Cook’un hissedarlara tatil çeyreğinin beklenenden daha zayıf geçtiğini söylemesiyle başlamıştı. Tim Cook’un yaptığı açıklama, yatırımcıları oldukça şaşırtmış ve takip eden günde şirketin hisseleri %10’luk bir düşüş yaşamıştı. Ancak şirket geri dönüş yapmayı başarmış ve yıl içerisinde tekrar %26’lık bir yükseliş yaşamıştı.

Kaynak : https://markets.businessinsider.com/news/stocks/apple-stock-price-new-services-may-not-sell-more-iphones-hsbc-warns-2019-4-1028100857
13
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
0