HTC'nin CEO'su: Akıllı Telefon Yatırımlarını Durdurduk

41
9
7
5
2
Uzun süredir akıllı telefon piyasasında yer alamayan HTC, şirketin CEO'sunun yaptığı açıklamaya göre akıllı telefon yatırımlarını durdurmuş. Ayrıca CEO, zamanında zamansal bir hata yapıldığını, ancak bu hatanın telafisi olabileceğini de söyledi.

Bir dönemin başarılı akıllı telefon üreticilerindne biri olan HTC son birkaç yıldır piyasada kendine yer bulamıyordu. Bu yılın ikinci çeyreğinde de şirket, son 4 çeyrektir yaşadığı zararı engelleyemedi ve 5. çeyrekte de zararını açıkladı. Temmuz ayında çalışanlarının çeyreğini işten çıkardı ve bu hızlı düşüşe hala devam ediyor.

Şirket, 2011 yılında küresel telefon satışlarının %11’lik payına sahipti. Ancak günümüzde HTC adını hiçbir tabloda göremiyoruz çünkü şirket artık ‘Diğerleri’ sekmesinde yer alıyor. TechCrunch, HTC’nin CEO’su ile bir röportaj gerçekleştirdi ve ortaya bir itiraf çıktı.

htc ceo

HTC CEO’su Yves Maitres, katıldığı röportajda şirketin artık akıllı telefon üzerine yatırım yapmadığını ve bunu durdurduğunu söyledi. Yves, Apple’ın, Samsung’un ve Huawei’nin bu konuda oldukça büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Kendilerinin neden bu kadar gelişemediğini ise ‘sanal gerçekliğe yatırım yaptık’ sözleriyle biraz da olsun belli etti.

‘Sanırım şu anda yanlış zamandayız ve diğer şirketlere yetişmemiz gerekiyor. Zamanlamada hata yaptık, zamanı tahmin etmek oldukça zor. Bu hatanın bedelini ödüyoruz ama yine de yenilik ve takım açısından değerli şeylere sahibiz. Dolayısıyla bu zamanlama hatasından dönebileceğimize inanıyorum.

htc vr

Burada bahsedilen zamanlama hatası HTC’nin araştırma ve geliştirmeye ayırdığı kaynağın çoğunu sanal gerçekliğe aktarmış olmasıydı. Ancak Maitres’e göre HTC’nin VR teknolojisi beş yıl içinde telefon sektörünü yenebilecek hale gelecek. Maitres’in açıklamalarına devam edelim:

Müşterilerin teknolojinizi nasıl benimsedikleri çok önemli. Sonuçta her şeyden öte önümüzde insan var. Bu insanlar da şu anda tamamen yeni ve hiç doğal olmayan bir şeyle uğraşıyorlar, sanallık.

HTC’nin zamanında yaptığı yanlış yatırımlar belki de şirketi gerçekten kurtaracak yatırımlardır. Ya da insanlar sanal teknolojiyi benimsemeyecekler ve sonucunda bu yatırımların bir değeri kalmayacaktır. Maitres’in de dediği gibi, zamanı tahmin etmek oldukça zor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/05/htc-stopped-innovating-on-smartphones-new-ceo-admits/
41
9
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
41
9
7
5
2