HTC, Çok Oyunculu VR Deneyimini Oyun Salonlarına Getiriyor

8
1
0
0
0
VR oyuncularının da bilgisayar oyuncuları gibi arkadaşları ile ortak bir deneyim yaşamak isteyebileceğini düşünen HTC, 4 kişiye kadar destekleyen çok oyunculu VR oyunlarını oyun salonlarına getiriyor.

Pek çok oyuncunun ekran başında saatlerce kilitli kalmasındaki en büyük neden, arkadaşları ile aynı sanal dünyanın içinde benzer deneyimi yaşıyor, benzer duyguları hissediyor olmasıdır. Fakat VR oyunları çoğunlukla tek oyunculu olduğundan herkese çok oyunculu bir bilgisayar oyunu kadar keyif veremez.

Bu durumun farkında olan HTC, Dave & Buster's ile VR oyunculuğunu geliştirmek adına önemli bir iş birliğine gitti. Artık Birleşik Devletler ve Kanada’daki 114 Dave & Buster's oyun salonunda HTC Vive ile çok oyunculu VR deneyimin yaşamak mümkün oluyor. 4 oyuncuya kadar destek veren oyunlar, çok oyunculu oyun deneyimini VR dünyasına taşıyor.

Oyuncular başlarına VR setlerini taktıkları için dış dünyadan kopmuş oluyorlar, bu nedenle arkadaşları ile tam olarak bir duygu alışverişi yaptıkları söylenemez. Bununla birlikte 4 arkadaşın VR seti ile birlikte Jurassic World’un gergin dünyasına dalması ve dinozorları kurtarmaya çalışması etkileyici bir deneyim olabilir.

Tek bir çoklu oyun deneyimi maksimum 4 kişiye kadar izin verir ve 5 dakika sürer. Yine de muhtemelen ‘20D’ bir sinemada yaşayacağınız 5 dakikalık deneyimden daha iyi olabilir. Ne yazık ki HTC Vive-Dave & Buster's iş birliği yalnızca Kuzey Amerika’da geçerli. Türkiye’deki VR oyuncuları böyle bir oyun salonu için biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/06/htc-vr-multiplayer-arcade-dave-and-busters/
8
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
0
0
0