HTC, Eski Günlerine Geri Dönebilecek mi?

26
7
3
3
1
Bir zamanların popüler akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan HTC’nin neredeyse artık adı dahi duyulmuyor ancak buna rağmen şirket, havlu atmıyor ve pes etmiyor. Peki artık dev şirketlerin yanında pazar payı dahi edinemeyen HTC, neden hâlâ piyasadan çekilmiyor?

Galaxy Note10, iPhone 11 ve Pixel 4 gibi mobil piyasanın büyük aktörlerinin sık sık konuşulduğu şu günlerde, bir zamanlar mobil piyasasının önemli aktörlerinden bir tanesi olan HTC, orta segment bir telefonunu Avrupa pazarına sunmaya hazırlanıyor.

HTC# birkaç yıldır her geçen ay para kaybetmeye devam eden bir şirket olmasına rağmen Desire 19+ ve Exodus 1s gibi telefonlarla mobil piyasada tutunma çabalarına devam ediyor. HTC’nin pazar payının giderek düştüğü de oldukça aşikârken neden hâlâ havlu atmıyor?

Oyun değiştiren teknoloji: 5G

5g

Şu an için böyle gelmeyebilir ancak 5G, er ya da geç bu endüstriyi tamamen değiştirecek. Birtakım araştırmalar da 5G ağlarının yayılması ve indirme hızlarının akıl almaz seviyelere gelmesiyle küresel akıllı telefon satışlarının tekrardan yükselişe geçeceğini gösteriyor.

5G teknolojisi, birkaç sene önce 4G LTE’nin yaptığı gibi geniş kullanıcı sayısına yayılmaya başlayınca mobil pazarın liderlerinde bazı değişiklikler yaşanabilir. Muhtemelen bu nokta, HTC’nin yapacağı son hamle olacaktır. Şu an birçok marka 5G destekli telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanırken HTC’nin bir 5G merkezi kurması pek de parlak bir hamle gibi durmasa da hiç yoktan iyidir.

HTC 5G Merkezi’nde ABD’li Sprint firmasıyla oldukça yakın ilişkiler içerisinde ve bu şirketin T-Mobil ile yakın zamanda birleşerek daha da büyümesi gündemde. 2010 yılında HTC’nin Sprint ve Verizon için ilk 4G LTE telefonları yaptığı ve ABD’li şirketler ile Çinli akıllı telefon üreticilerinin arasının çok iyi olmadığı düşünülürse bu şirketler, eksi ortaklarına tekrar bir şans vermeyi deneyebilir.

Mobil cihaz pazarına geri dönüş:

counterpoint research

Counterpoint Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre HMD Global, Nisan ve Haziran 2019 ayları arasında 4,8 milyon adet Nokia markalı telefon satışı gerçekleştirdi. Tabii bu; Samsung, Huawei, Apple gibi şirketlerin satışlarını düşününce çok da büyük bir satış rakamı gibi gelmeyebilir ancak Nokia, 3-4 sene önce HTC’den çok daha kötü bir durumdaydı.

Nokia; yeni trendlere oldukça çabuk ayak uydurdu, saf Android yüklü birçok telefon satışa çıkardı, yüksek donanımlar ve agresif bir fiyat politikası uyguladı. Birkaç senelik denemeyle birlikte HTC de Nokia ile benzer bir yolu izleyebilir.

Pazarda çeşitlilik:

HTC; dünyanın ilk Android telefonunu üreten, çoklu kameralar yaygınlaşmamışken çift kameraları telefonu çıkaran bir firma ancak şirket, bundan sonra oyun değiştirebilecek yenilik risklerini alabilecek bir konumda değil. Eğer şirket geri dönüşü başarırsa pazardaki telefonlara çeşitlilik getireceğinden hiç şüphe yok.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/htc-not-dead-yet-comeback-hopes-still-alive-editorial_id118089
26
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
7
3
3
1