HTC, Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Olduğu Mağazasını Duyurdu

0
0
0
0
0
Son dönemlerde sanal gerçeklik teknolojisi üzerine yoğunlaşan HTC, sadece VR (sanal gerçeklik) içeriklerinin olduğu mağazasını duyurdu.

Basit sanal gerçeklik aparatları yavaş yavaş hayatımıza girmeye başlamışken profesyonel VR cihazları tarafında çalışmalara başlayan HTC, sanal gerçeklik sektöründe Oculus Rift’ten sonra en çok konuşulan cihaz olan HTC Vive’ı sunmuştu.

Her ne kadar HTC Vive, ilk etapta Oculus Rift kadar ses getirmese de Rift’ten daha önce piyasaya çıkmayı başarmış ve birçok ülkede sanal gerçeklik başlıkları kategorisinde zirveye oturmuştu. Hala Oculus ve HTC arasında VR savaşı devam ederken, HTC kullanıcıların VR içeriklerine ulaşabilmesi için yeni bir adım attı.

Sadece HTC Vive platformu için VR içeriklerine ulaşılmasını sağlayan Viveport isimli uygulama mağazasını duyuran şirket, bu uygulama mağazasının kullanıcıların VR tarafındaki içerik çeşitlerine ulaşabilmesini ve daha basit bir şekilde içerikleri temin edebilmesini amaçlıyor.

İlk olarak Çin’de uygulamaya konan Viveport’un kısa bir süre içinde diğer ülkelerde de hizmete gireceğini düşünüyoruz. Ayrıca Viveport isimli uygulama mağazasının doğrudan HTC Vive almak isteyenler için önemli bir karar noktası olacağını da söyleyebiliriz.

Şimdilik sanal gerçeklik tarafında HTC Vive’ın üstün olduğu düşünülse de dijital dünyanın lideri olmaya doğru ilerleyen Facebook şirketinin elindeki Oculus, yakında sürprizlerle karşımıza çıkabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0