HTC Tekrar Küçülmeye Gidiyor: 1.500 Çalışan İşten Çıkarılacak

14
9
6
2
2
Düzenli olarak kan kaybeden HTC; maliyetleri düşürmek ve pazar hedeflerini güncellemek adına, çoğunluğu üretim departmanından olmak üzere 1.500 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Son dönemde özellikle mobil sektörde, Çin menşeli firmaların yükselişiyle pazarda kendine yer bulmakta zorlanan ve her geçen gün daha da etkisiz hale gelen HTC, tekrar kar elde edebilen bir yapıya bürünebilmek için küçülmeye gidiyor.

Tayvan’ın global firmalarından HTC; şirketin yeterince kar elde edemediğini belirterek, 1.500 çalışanını işten çıkarmak zorunda olduğunu ifade etti. İşten çıkarımların oldukça büyük bir bölümünün üretim departmanı üzerine odaklanacağını söyleyen HTC yetkilileri, işten çıkarılan çalışanları zor durumda bırakmamak için "İşçi Bürosu" ile dirsek teması içinde olacaklarının sözünü verdi.

Son dönemde ardı arkası kesilmeyen işten çıkarmalarına bir yenisini daha ekleyen Tayvanlı firmanın daha önceleri de VR ve mobil departmanlarını birleştirerek maliyeti düşürmeye çabaladığı bilinen bir gerçek.

Mobil cihaz üretimi konusunda piyasada etkinliği iyice azalan HTC, Pixel takımını 11 milyar dolar gibi ciddi bir rakam karşılığı satmış olmasına rağmen uzun vadede, aldığı yaraları daha da derinleştirmiş oldu. Ar-Ge takımının en parlak üyelerini Google’a teslim eden HTC’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir hamle ile tekrar hayata döneceği henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/htc-laying-off-25-of-all-employees-as-struggles-continue.html
14
9
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
14
9
6
2
2