HTC U12 Plus'a Ait Yeni Bir YouTube Videosu, Telefonu Merak Edenleri Hayal Kırıklığına Uğrattı

29
3
3
1
1
Akıllı telefon sektöründe her geçen gün gerileme yaşayan HTC, U12 Plus modeliyle aldığı cesur kararın bedelini ağır ödeyebilir. Zira arka kısımda kullanılan şeffaf cam, pekte istenilen sonucu veremiyor.

Son zamanlarda tanıtılan amiral gemilerinin metal ya da plastik yerine cam tasarımlara yöneldiğini görüyoruz. Birçok telefon modelinin ön kısmından ziyade, artık arka kısımlarında da cam tercih edilmeye başlandı. Çünkü söz konusu olan bu cam tasarım, telefonların biraz daha “cool” görünmesini sağlarken, estetik bir yapı da sunuyor. HTC ise U12 Plus modeliyle bu konuda işi biraz daha ileriye götürerek arka kısımda şeffaf cam bir kapağa yer vermiş.

Tamamıyla şeffaf bir cam tasarım düşündüğümüz zaman, ilk etapta gözümüzde heyecan uyandıran ve çok şık duran bir tasarım harikası telefon canlanabilir ancak yeni gelen bir YouTube videosu, tüm bu hayalleri tuzla buz etti. JerryRigEverything tarafından YouTube üzerinden yayınlanan videoda, telefonun cam kısmının detaylı bir incelemesi yapılıyor ve bu eylem biraz hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor.

Bu nedenle HTC U12 Plus’un arka tasarımında kullanılan şeffaf panel onun aslında büyük bir zaafı olabilir. Çünkü tasarımcıları tarafından güzel görünmesi amacıyla yerleştirilen bu cam kısım, darbelere karşı yeteri kadar dayanıklı olamadı. Videoda yapılan testlere göre cihazın biraz strese maruz kalması ya da biraz bükülmesi durumunda cam panel telefondan ayrılabiliyor. Örneğin telefonu arka cebinize koyup unutursanız, herhangi bir yere oturduğunuz anda telefon bükülüyor ve cam panel dağılıyor. Yine bu panelde oluşan çatlak ve açıklık dikkatli bakmadan fark edilmezken, cihazın toz ve su kaçırmasına neden oluyor.

Yayınlanan videoda ayrıca HTC U12 Plus’ın kapasitif yan tuşlara sahip olduğu da gözlerden kaçmamış. HTC muhtemelen bu tasarımla düğmelerin yıpranma ve hasar payını en aza indirmek istedi fakat yanlışlıkla telefonu sivri kenarlı bir yere değdirirseniz ya da kaydırırsanız bu kapasitif düğmelerin çıkma olasılığı oldukça yüksek.

Videoda görüldüğü üzere HTC tasarım anlamında biraz beğeni toplasa da sağlamlık konusunda hiçte beklediğimiz sonuçları verememiş. Telefonun düşmelere karşı çok hassas olması ya da herhangi bir yerde kayması büyük oranda zarar görmesiyle sonuçlanırken, telefonu cebinde taşıyan bir insana kırılganlık hissi yaratıyor.  

Kaynak : https://androidcommunity.com/htc-u12-plus-teardown-transparent-and-fragile-just-like-htcs-phone-business-20180709/
29
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
3
3
1
1