HTC'yi Kötü Gidişattan Desire Serisi Mi Kurtardı?

1
0
0
0
0
Bir dönem kötü günler geçiren HTC kendini tekrar toparlamaya başladı. Ancak buradaki asıl kahramanın HTC 10 değil Desire serisi olduğu söyleniyor.

Hepinizin bildiği üzere Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, HTC 10'dan önceki dönemde satışa sunduğu One A9 ve One M9 amiral gemisi modelleriyle kötü günler geçiriyordu. HTC 10 ile tekrar başarılı bir akıllı telefonu tüketicilerle buluşturan şirketin Desire serisiyle ciddi bir düşüş yaşamadığı göze çarptı.

HTC One serisinin özellikle son üç telefonun beklentilerin altında rakamlara ulaşması şirketi zarara uğratmıştı. HTC 10 çok beğenilen bir telefon olsa da halen daha Samsung, Sony ve LG gibi rakiplerine göre büyük bir ivme yakalayabilmiş değil. Ancak sıkıntılar yaşasa da marka algısı olan ve gerçekten kaliteli donanımlar üretebilen şirket esas maddi başarıyı orta segmentte yakaladı.

Ülkemiz başta olmak üzere orta segmentte yoğun ilgi gören son Desire serisi cihazlar iddialara göre HTC 10'a kıyasla şirkete çok daha büyük bir maddi kazanç sağladı. Bu olumlu yükseliş ve HTC 10'un kalitesi HTC'nin One M9, M9 Plus ve A9 cihazlarıyla yarattığı başarıszlık algısını nihayetinde kırmayı başardı.

Nexus cihazlarıyla her şey yoluna girecek

Sıkıntı yaşadığı dönemi HTC 10 başta olmak üzere yeni nesil akıllı telefonlarıyla geride bırakan HTC, bu yıl iki yeni Google Nexus telefonunun üreticisi olacak. Şirketin böylelikle gelirlerini arttırması, aynı zamanda Google ile yaptığı iş ortaklığı sayesinde Android tarafındaki yazılımını güçlendirerek daha iyi ürünler ortaya konması bekleniyor.

Yani kısaca HTC'de işler tekrar rayına oturdu. Ayrıca Google'ın da desteğiyle akıllı telefon pazarı HTC gibi bir markayı kaybetmedi. Tabii tek sıkıntı yaşayan üretici HTC değil, halen daha akıllı telefon pazarında iyi günler geçirmeyen birçok üretici bulunuyor. Onların gidişatını ise zaman gösterecek.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0