iPhone Analisti: iPhone 12, Yeni Bir Tasarım ve Yüksek Fiyatla Gelecek

37
9
9
2
2
Bu sene çıkan iPhone 11, tasarım açısından birkaç gözle görülür değişikliğe sahipti. Peki, gelecek yıl çıkacak iPhone tasarımında nasıl değişiklikler bizleri bekliyor? Ünlü bir Apple analisti, bu konuda ortaya büyük iddialar attı.

Apple, genel anlamda iPhone’larının görünümlerinde çok radikal değişiklik yapmayan bir şirket olarak biliniyor. Şirketin iPhone’ların görünüşünde yaptığı en büyük değişiklik, iPhone 11’de bulunacak Apple logosunu kameranın boyutu nedeniyle telefonun merkezine almasıydı.

Apple, bu zamana kadarki iPhone'larında çok büyük bir değişiklik yapmış olmasa da Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 12 çok daha büyük değişikliklerle karşımıza çıkacak. iPhone’larda bulunan cam kapak ve metal çerçeve korunacak olmasına karşın metal çerçevenin tasarımı iPhone 4’teki metal çerçeveye benzetilecek. Yani telefon yumuşak kenarlı olmak yerine düz kenarlı olacak.

iphone

Kuo’ya göre gelecek yıl çıkacak iPhone çok daha karışık bölümlenmiş bir tasarıma, yeni enjeksiyon kalıplama ve kanal prosedürlerine ve safir ya da cam korumaya sahip olacak. Telefonun yeni enjeksiyon kalıplama prosedürü, metalin dahili antenden çıkan yüksek frekanslı iletişim üzerinde olan olumsuz etkisini azaltacak. Yani yeni iPhone, iPhone 4’te olduğu gibi herhangi bir sinyal problemi yaşamayacak.

Telefonda kullanılacak safir ve kırılmaz cam dayanıklılığa da katkı sağlayacak. Ancak Kuo’nun safir ve camı kullanılacak yerden kastı tam olarak neresi o bilinmiyor. Yine de telefonda safir ya da kırılmaz cam kullanılması fiyatı da yükseltecek. Kuo’ya göre bu malzemelerin kullanılması metal çerçevenin üretim maliyetini %50-60 artıracakken kapak maliyetini %40-50 oranında artıracak. Bu da telefonun fiyatının daha da yüksek olacağına işaret ediyor.

Ayrıca 2020 iPhone’larının 5G desteğine sahip olacağının herkes tarafından beklendiğini söyleyelim. 5G desteğine ve diğer iPhone’lardan daha farklı bir tasarıma sahip bir iPhone demek fiyat beklentilerini yukarı düzeylere çekmemize yetecektir. Şunu hatırlatmakta fayda var: Tüm bu söylenenler yalnızca tahmin olduğu için gerçek hayatta bunların yaşanıp yaşanmayacağının sözünü veremiyoruz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/iphone-12-could-have-a-new-design-and-a-higher-price
37
9
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
37
9
9
2
2