Çin'in Yeni Uzay Mekiği Shenzhou 11 Yarın Havalanıyor!

1
0
0
0
0
Beraberindeki iki astronotla birlikte yarın havalanacak olan Shenzhou 11, Çin'in uzun vadeli uzay planlarına dair büyük önem taşıyor.

Çin, yarın başlayacak olan ve iki astronotun görev alacağı Shenzou 11 uzay yolculuğunun hazırlık aşamasında sona gelmiş durumda. Çin devlet kanalı Xinhua’dan yapılan açıklamaya göre bu, ülkenin 2022 yılı itibarıyla kalıcı bir uzay istasyonu tesis etme amacının gerçekleştirilmesi adına önemli bir adım.

Uzay programında görevli Wu Ping ise, astronotların hazır olduklarını ve diğer tüm kalkış öncesi hazırlıkların da tamamlanmış olduğunu yapılan bilgilendirme toplantısında açıkladı.

Pazartesi günü yerel saatle 7:30’da gerçekleşecek olan kalkıştan sonra astronotlar, bir ay süreyle kimi deneyler yapacakları ve uzayda geçirecekleri zamanda kullanılacak olan sistemleri deneyecekleri Tiangong 2 uzay laboratuvarına bağlanacaklar.

Shenzou 11 uzay programının barışçıl amaçlara hizmet edeceğini bildirse de, özellikle de Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping’in uydu karşıtı silahları da denemekte olduklarını söylemesinden sonra Amerikan Savunma Bakanlığı, olası bir kriz durumunda Çin’in bu silahları düşmanlarının uydu tabanlı hareketlerini engellemek adına kullanabileceğinin altını çiziyor.

Bakalım yarın gerçekleşecek kalkış sonrasında ve programın yürütülmesi sırasında ne gibi gelişmeler yaşanacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0