Huami, 2 Hafta Kullanım Vadeden Yeni Amazfit Akıllı Saatlerini Tanıttı

16
6
2
1
0
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’ya katılan şirketlerden bir tanesi de Huami’ydi. Xiaomi destekli Çinli şirket, fuarda yeni Amazfit akıllı saatinin tanıtımını yaparken herhangi bir fiyat belirtmedi.

Huami, Berlin’de düzenlenen IFA elektrik fuarında yeni akıllı saatleri Amazfit GTS ve Amazfit Stratos 3’ü tanıttı. Bu iki cihazın henüz fiyatları belli olmasa da Eyül ortasında çıkacak Apple Watch’tan çok daha ucuz olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Amazfit GTS, modaya uygun bir tasarıma sahip. Metal bir gövdeyle gelen saat, 9,44 mm kalınlığında ve 1,65 inçlik AMLOED bir ekranla kullanıcıları karşılıyor. Kıyaslama için küçük Apple Watch Series 4’ü baz alırsak saat, 10,7 mm kalınlığında ve 1,57 inçlik bir ekrana sahip. Amazfit, ayrıca tek bir şarjla 2 hafta boyunca kullanılabiliyor. GPS özelliğini sürekli olarak açık kullanmak isterseniz de 25 saatlik bir kullanım sunuyor. Apple Watch’larda henüz bulunmayan uyku takibi özelliği bulunan bu akıllı saatlerde ayrıca 6 farklı renk seçeneği de yer alıyor.

Amazfit

Huami’nin spor saatlerinden olan Amazfit Stratos 3, 1,34 inçlik "Always On Display” bir ekrana sahip. Huami’den yapılan açıklamaya göre ekran, parlak güneş ışığı altında bile okunabiliyor. Stratos 3’ün iki tür yazılımı bulunuyor. Hafif sürümü 14 günlük bir batarya ömrü sunarken Android sürümü Google uygulamalarına ve servislerine erişim imkânı veriyor.

Huami CEO’su Huang Wang, Berlin’de verdiği bir röportajda “Akıllı saatlere bakışımız Apple’dan biraz daha farklı. Uzun bir batarya ömrüne sahip olmanız ve her birkaç günde bir şarj etmemeniz gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tabii batarya ömrü, maliyeti de beraberinde getiriyor. Huami saatleri “freeRTOS” temelli hafif bir yazılım olan Amazfit OS’u kullanıyor ve uygulamaların tamamını desteklemiyor. Stratos 3, ultra dayanıklılık moduna alındığında Watch OS ve hatta Android Wear OS’un çalıştırdığı kadar uygulama çalıştıramıyor. Stratos 3’ün bu modunda sadece Huami tarafından üretilen yazılımlar çalışabiliyor. Wang, Stratos 3’te Android Wear OS kullanıldığında batarya ömrünün 2 haftadan 1 haftaya düştüğünü dile getiriyor. Kendisi ayrıca Huami’nin planları arasında saat uygulama mağazası olduğunu da söylüyor.

Apple ile mücadele:

Apple Watch

Strategy Analytics’e göre bu senenin ikinci çeyreğinde dünyadaki akıllı saat satışlarının %46’sı Apple tarafından gerçekleştirildi. Bu üç aylık zaman zarfında şirketin 5,7 milyon akıllı saat sattığı tahmin ediliyor. Bu da bir önceki senenin aynı dönemine göre %50’lik bir artış demek. Huami ise 2014’ten Temmuz 2019’un sonuna kadar 60’tan fazla ülkede 100 milyondan fazla akıllı saat satışı gerçekleştirdi ancak Apple’ın yakınlarında olduğunu söylemek dahi oldukça zor.

Huami, kullanıcılarına şık bir tasarım, haftalarca sürecek bir batarya ömrü ve düşük fiyatlar sunmayı hedefliyor. Şirketin akıllı saatleri, 200 dolardan daha düşük bir fiyat etiketine sahip hatta bazen 100 doların dahi altına satılabiliyor. Dolayısıyla şirketin, 399 dolardan başlayan fiyatlarla saat satan Apple’ın düşük maliyetli bir alternatifi olduğunu söylemek mümkün.

Huami, yeni akıllı saatlerinin fiyatını henüz açıklamadı ancak Amazfit GTS’in Çin’deki fiyatı 899 CNY (Çin Yuanı). Bu da herhangi bir vergi, kâr payı eklenmemiş hâliyle Türkiye’de 722 TL’lik bir fiyata denk geliyor.

Huami, IFA’da ayrıca eğimli bir ekrana sahip konsept tasarımını da gösterdi. Amazfit X adı verilen bu saat, Samsung’un 2014 yılında çıkardığı Gear Fit’e de oldukça benziyor. Bu tasarımda cihazın dış tarafında herhangi bir fiziksel buton bulunmuyor. Wang’ın söylediğine göre kıvrımlı ekran ile birlikte içerisindeki donanımların da kıvrımlı olması sebebiyle bu tarz cihazların tasarımı oldukça zor oluyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/huamis-new-smartwatches-give-you-two-weeks-of-battery-life/
16
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
6
2
1
0