Huawei, Engellere Rağmen 200 Milyon Akıllı Telefon Satışını Geride Bıraktı

32
6
5
3
1
ABD ile Çin arasındaki ticari savaştan en çok etkilenen şirketlerden bir tanesi olan Huawei, akıllı telefon pazarındaki büyümesine hız kesmeksizin devam ediyor. Şirket; 200 milyon akıllı telefon satışına, geçtiğimiz seneye kıyasla 64 gün daha önce ulaşmayı başardı.

Bu hafta başında Huawei, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımda 2019 senesinde 200 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Böylece aynı sayıya 2018’den 64 gün önce ulaşılmış oldu. Çin ve ABD arasında süregelen ticaret savaşı ve Huawei’nin ABD’de yasaklı olması düşünülecek olursa şirketin, akıllı telefon pazarındaki büyümeyi iyi bir şekilde yönettiği söylenebilir. Tabii bunda Mate 30 ve Mate 30 Pro çıktığında Çin’de yapılan büyük indirimin de katkısı oldukça yüksek.

Ulaşılan bu satış başarısından sonra Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, Avrupa basınına Huawei’nin bu sene 270 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmeyi beklendiğini söyledi. Bu sayı, daha önce analistler tarafından ortaya atılan iddialara göre 20 milyon daha fazla akıllı telefon satışı anlamına geliyor.

Huawei'nin hedefi 270 milyona ulaşmak:

Huawei

Huawei, 2016 yılında oldukça iddialı bir açıklama yapmış ve 2021 yılına kadar dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası olacaklarını iddia etmişti. Bu sene içerisinde 270 milyon akıllı telefon satışına ulaşabilirlerse bu hedeflerine oldukça yaklaşmış olacaklarını da söylemek gerekiyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse Samsung, 2018 yılında 290 milyon akıllı telefon satışına ulaşmıştı.

Çin’deki satışlarıyla Huawei’nin bu rakamlara daha kısa sürede gelmesine katkı sağlayan Mate 30, oldukça gelişmiş donanımlara sahip ancak küresel anlamda satışa sunulmuş değil. Ayrıca ABD ile yaşadığı sorun sonrası Google servislerini de kullanamayan telefonun diğer pazarlar için çok da uygun olmadığını söylemek mümkün.

Şirketin, şu an katlanabilir akıllı telefonu Mate X’in üzerinde çalıştığı düşünülürse 270 milyon akıllı satış rakamı çok uzak gözükmüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_founder_says_the_company_will_ship_270_million_handsets_this_year-news-39822.php
32
6
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
32
6
5
3
1