Huawei, 2018 Yılı İçinde 200 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Hedefliyor

21
8
1
1
1
Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri, piyasaya çok sonradan gelen Huawei’nin nefesini ensesinde hissetmeye başladı. Çünkü Huawei, yakaladığı başarılı istatistikler ile birlikte artık dünyada ki en çok satış yapan telefon üreticileri arasında geliyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Apple ve Samsung’un ardından en çok satış yapan üreticiler listesine girmeyi başardı. 2017 yılında 153 milyon adet akıllı telefon satarak birçok rakibini geride bırakan firma, böylece ilk üçe girmeyi başarırken 2018 yılı için önüne 200 milyon satış hedefi koymuş durumda.

Çin’de yapılan Honor Play Lansmanı’nda konuşan şirketin CEO’su Yu Chengdong’un anlattıklarına göre, Huawei 2010 ve 2017 yılları arasında satışlarını tamı tamına 51 kat artırmayı başarmış. Bu gelen istatistiklere bakılınca Huawei’nin 2018 yılına böyle bir hedef koyması oldukça normal görünüyor. Çünkü firmanın ihtiyacı olan rakama ulaşmak için gerekli olan büyüme %25’in altında. 2018 yılında bu hedeflerin yakalanması için ikinci çeyrek çok büyük bir önem arz ediyor. Çünkü akıllı telefon piyasasında esas hareketlilik, amiral gemilerinin tanıtıldığı ikinci yarı da başlıyor. Son dönemlerde premium sınıf telefonların eskisi kadar popüler olmadığını da burada belirtmek gerek. Örneğin, Apple yaklaşık 215 milyon akıllı telefon satmayı başardı, ancak ilerleyen dönemler de bu kaliteli cihazların aynı yüksek rakamlara ulaşıp ulaşmayacağı şaibeli.

Hedeflenen satış rakamları bir kenarı dursun, Huawei’nin nihai hedeflerinden birisinin Samsung’un önüne geçmek olduğu tahmin edilebilir bir şey. Ancak Çinli firma, ABD pazarının diğer pazarlardan farklı olduğunu bildiği için Avrupa ve Asya pazarına odaklanıyor ve tecrübe kazanıyor. Nitekim Guney Kore devi Samsung bu konuda oldukça bilgi sahibi bir marka. Huawei’nin Çin’i elinde tutması ve Hindistan ile Avrupa’da yaşadığı büyüme ise Samsung’u biraz düşündürmüyor değil.

Huawei’nin hedeflediği rakamlara ulaşıp ulaşmadığını görmek için henüz çok erken. Fakat şirketin başarılı çıkışını göz önünde bulunduracak olursak 2019 yılında Huawei'nin en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olduğunu görmek bizi pek şaşırtmayacak.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Huawei-ship-200-million-smartphones-2018_id105706
21
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
8
1
1
1