Huawei, 50'den Fazla Ülkeyle 5G Anlaşması İmzaladıklarını Açıkladı

24
3
3
2
1
Huawei, 5G konusunda piyasaya hâkim şirket konumunda. Çinli Dev, ABD’nin baskılarına rağmen 5G teknolojileri için 50’den fazla ülkeyle sözleşme imzaladı. Yaptırımlarla beraber zor günler geçiren Huawei’nin 5G teknolojisi için anlaşmaya vardığı ülkelerden 28’i ise Avrupa’dan.

Çinli Telekom devi Huawei, bugün dünya genelinde 5G teknolojileri için 50’den fazla ülke ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını medyaya duyurdu. Washington’un müttefiklerine Huawei teknolojilerini yasaklama baskısına rağmen, Huawei 28 Avrupa ülkesiyle 5G teknolojisinde ortaklığa gitti.

Haziran ayında Huawei, Suudi Arabistan’daki 5G ticaret ağının kurulmasına yardımcı olmuştu. ABD, Kanada ve Yeni Zelanda’da 5G teknolojileri kurmasının yasak olduğu şirket, Rusya pazarına da yeni yeni giriş yaptı. Huawei, Rusya’nın önde gelen internet ve mobil sağlayıcılarından MTS ile 5G ağları geliştirmek için bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Ayrıca, ortak girişimler oluşturmak ve teknolojileri kullanmak için birkaç Rus teknoloji firması ile de irtibata geçti.

huawei 5g

Dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketi Huawei, 5G teknolojisini ilk başlatan şirket olarak biliniyor. Şirket, ilk 5G terminal cihazını da 2018’de kullanmaya başlamıştı. O zamandan beri Shenzhen merkezli firma ABD’nin baskısıyla karşılaştı. Washington, şirketi Çin hükümeti için casusluk yapmakla suçladı ve hem Çin ile hem de Huawei ile ticaret yapmama yaptırımı uygulamaya başladı. Huawei’nin ABD pazarında faaliyet göstermesi ise yasaklandı.

Bu kadar yaptırımın ardından resmen hırslanan Huawei ise çalışmalarına hız verdi ve 5G teknolojini ülkelere tanıtma konusunda önemli adımlar attı. Avustralya ve Japonya gibi bazı ülkeler Huawei’yi yasaklasa da Hindistan’da dâhil olmak üzere diğer ülkeler henüz kesin kararını vermedi. İngiltere ve İspanya gibi Avrupa ülkeleri ise Huawei’nin desteklediği 5G teknolojilerini çoktan kullanıma açtılar. Huawei bu ayın başında da İtalya’da tam 3,1 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıklamıştı. Bu hafta içinde de Brezilya, Çinli teknoloji devine karşı bir yaptırım uygulamayacaklarını açıkladı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/huawei-50denfazla-5g-anlasmasi-imzaladik,rrGWwnYLzUqm76ElzvD61A?_ref=infinite
24
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
3
3
2
1