Huawei, 5G Teknolojisinde Yeni Bir Hız Rekoru Kırdı

21
10
2
0
0
Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Huawei ile İsviçreli telekom şirketi Sunrise, İsviçre'nin başkenti Zürih’deki bir ticari 5G şebekesinde gerçekleştirdikleri testte 3.67 gigabit veri aktarım hızına ulaşmayı başardı.

Yeni nesil haberleşme teknolojisi 5G’nin en önemli aktörlerinden birisi olan Huawei, bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çinli teknoloji devi, İsviçre merkezli telekomünikasyon şirketi Sunrise ile Zürih kentindeki bir ticari 5G şebekesinde saniyede 3.67 gigabit veri indirme hızına ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Huawei, 4GHz ila 8GHz’lik bir radyo frekansı aralığı olan 100MHz “C-Band” spektrumu ve çok kullanıcılı çoklu alım ve gönderimi destekleyen yeni nesil kablosuz ağ teknolojisi MU-MIMO’yu kullanarak bu hıza ulaştı.

5g huawei

Huawei, söz konusu veri aktarım hızına test laboratuvarında değil, ticari bir ağda ulaşıldığına dikkat çekiyor. ABD ticari ağlarında kullanılan 5G milimetre dalgası en fazla 2Gbps hıza kadar çıkabiliyor. Bu nedenle Çinli teknoloji devinin ek spektrum ve güç kaynakları gerektirmeden 3.67Gbps hızı görmesi, yeni bir meydan okuma anlamına geliyor.

İsviçre’nin 260'tan fazla İsviçre kentinde ve köyünde maksimum hızda 5G teknolojisi sunmak için Huawei ile ortaklık kuran Sunrise, bu testten önce 2Gbps barajını aşamıyordu. Yeni nesil haberleşme teknolojisindeki standardizasyon sürecinin 2020 yılına kadar sürmesi bekleniyor. 5G’nin zamanla olgunlaşması çok daha yüksek hızlara ulaşmamızı sağlayabilir.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-achieves-record-speed-of-3-67gbps-on-commercial-5g-network-in-switzerland/
21
10
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
10
2
0
0