Akıllı Telefon Devi Huawei 8 Yıl Önce Pazardan Çekilmenin Eşiğine Gelmiş

22
14
3
1
1
Akıllı telefon alanında son zamanların en büyük isimlerinden olan Huawei, bu ünü elde etmeden önce oldukça kötü zamanlar geçirmiş. Şirketin yönetim kurulu başkanı Richard Yu'nun yaptığı açıklamaya göre sadece birkaç yıl önce Huawei, pes etmenin eşiğine gelmiş.

Çinli şirket Huawei, akıllı telefon denince akla ilk gelen isimlerden biri. Şirket bir süredir ABD hükümeti ile sorunlar yaşasa da bu, markanın ürünlerinin popülerliğini azaltmış değil. Huawei'nin satışa sunduğu cihazlar neredeyse dünyanın her yerinde yoğun ilgiyle tercih ediliyor.

Ama bu durum her zaman böyle değildi. Şirketin altyapı ve ürünlerinden bahsettiği bir videoda müşteri hizmetleri müdürü Richard Yu'nun yaptığı açıklamaya göre, Huawei 8 yıl önce akıllı telefon pazarından çekilmenin eşiğindeydi.

Yapılan açıklamaya göre Huawei'nin işleri kötü durumdaydı ve şirketin aynı anlayışla devam etmesi anlamsız bir çaba olarak görünüyordu. Videonun 2:50'de başlayan kısmında Richard Yu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"8 yıl önce Huawei'nin işleri yolunda gitmiyordu. Şirketimiz bu pazardan çekilmeye çalışıyordu. O zamanlar Huawei düşük kaliteli ve düşük fiyatlı ürünler çıkarıyordu ve müşteri deneyimi iyi değildi. Şirketimiz Huawei'yi yükseltmek için orta ve yüksek sınıf ürünler üretme kararı aldım. Bu oldukça cesur bir karar oldu.".

Şirket geleceğe dair neler vaadediyor?

richard yu huawei

Richard Yu aynı zamanda şirketin yükselmeye devam edeceğini de belirtti ve açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Ne kadar iyi olduğumuz farketmeksizin her zaman nasıl gelişebileceğimiz ve daha iyi işler çıkarabileceğimiz üzerine düşünüyoruz. Şirketimizin işlerini baltalayan problemlere rağmen inanıyorum ki marka, gelişmeye devam edecek potansiyele sahip."

huawei akıllı telefon

Markanın akıllı telefonları zaman ilerledikçe gelişmeye devam ediyor. Ürünler son teknoloji mobil özelliklerle donatılıyor. Huawei, her seferinde kazanacağını düşünen markalara meydan okuyarak pazara damga vurdu ve kalite adına yapılan yatırımları sayesinde dünyanın ikinci en büyük akıllı telefon üreticisi haline geldi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/08/huawei-was-about-to-give-up-on-smartphone-business-8-years-ago/
22
14
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
14
3
1
1