Huawei, Android'in Verimliliğini Katlayan Yeni Derleyicisini Duyurdu

50
5
5
1
1
Huawei, Android işletim sisteminin çok daha performanslı ve verimli çalışmasını sağlayacak yeni derleyicisini duyurdu.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Android’i çok daha verimli bir işletim sistemi haline getirecek Ark Compiler derleyiciyi duyurdu. Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre Ark Compiler, tüm Android derleme işleminin yorumunu ve uygulamasını daha kolay bir hale getirmeye yardımcı olacak.

Ark Compiler, işletim sisteminde mimari seviyede optimizasyonları mümkün kılıyor. Bu sayede Android işletim sistemi farklı işlemlere karşı çok daha uyumlu ve performanslı bir hal alıyor. Şirketin açıklamasına göre yeni derleyici sistem akıcılığını %24, sistem yanıtını %44, üçüncü parti uygulama performansını %60 oranında geliştiriyor.

Yeni derleyici, tüm işletim sistemini optimize ettiği için hız ve performansı önemli ölçüde artırabiliyor. Bu sayede cihazların çoklu görev yetenekleri de artış gösteriyor. Ark Compiler ayrıca pil performansını da aynı şekilde iyileştiriyor. Böylece daha verimli bir işletim sistemini daha iyi bir güç tüketimi ile kullanıyorsunuz.

İşin daha da güzel yanı Ark Compiler, Huawei’nin bir ürünü olmayacak. Çinli şirket, yeni derleyiciyi tüm endüstriyle açık kaynaklı olarak paylaşılacağını açıkladı. Huawei’nin beklentisi, uygulama geliştiricilerin Android işletim sisteminin verimliliğini daha üst seviyeye çıkaran yeni derleyiciyi bir an önce kullanmaya başlaması.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/04/11/huawei-ark-compiler-launch/
50
5
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
50
5
5
1
1