Huawei, AppGallery İle Google Play Store'a Rakip Olacak

56
25
4
2
1
Huawei, ABD’nin kara listesine eklenmesi sonucunda çoğu Amerikan şirketinin hizmetinden mahrum bırakılmıştı. Dolayısıyla Google Play Store’a da erişimini kaybeden Huawei, kendi uygulama mağazasını geliştirerek Google Play’i alt etmek istiyor.

Huawei, ABD’nin şirkete yaptığı yaptırımlardan ötürü Google’ın Android işletim sistemine ve Android uygulamalarına erişimini kaybetmişti. Bunun üstüne kendi işletim sistemini geliştiren şirket, aynı zamanda bir uygulama mağazası üzerinde çalışıyor.  

Huawei’nin kendi uygulama mağazası olan AppGallery uygulaması, şirketin kendi cihazlarında yüklü olarak kullanıcılara geliyordu ancak Google’ın uygulama mağazasının yanında sönük kalıyordu. Şimdi ise Huawei, uygulamayı daha kullanılabilir hale getirmek için uğraşıyor. 

XDA-Developers'ın raporuna göre Huawei, geliştiricilere Android uygulamalarını AppGallery’de yayınlamalarını istedikleri mailler göndermeye başladı. Şirket, gönderilen maillerde geliştiricilere, Huawei çatısının altına gelmeleri durumunda tam destek vereceğini ve ayrıca AppGallery’nin yaklaşık 270 milyon kullanıcısı olduğunu söyledi. 

Yine de şirket geliştiricileri kendi marketlerine gelmek için ikna etse de Gmail, YouTube ve Haritalar gibi uygulamaların eksikliği Huawei için sıkıntı olacak gibi duruyor. Bu uygulamaların yokluğu Huawei marka telefonların Samsung veya Xiaomi gibi alternatiflerin yanında sönük kalmasına neden olacaktır 

Kaynak : https://www.neowin.net/news/huawei-is-trying-to-circumvent-google-play-using-its-own-app-store
56
25
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
56
25
4
2
1