Huawei'den Aşırı İddialı Açıklama: Apple’ı 2 Yılda Tahtından İndireceğiz

0
0
0
0
0
Huawei'nin CEO'su büyük konuşarak 2 yılda ikinci, 5 yılda birinci en büyük telefon üreticisi olacaklarını iddia etti. Yapılan piyasada ölçümleri ise ortamın buna elverişli olduğunu gösteriyor.

Huawei’nin tüketici iş grubunun CEO’su Richard Yu; mobil telefon pazarında iki yılda en büyük ikinci üretici şirket olmayı hedeflediklerini açıkladı. Reuters’e konuşan Yu, “Adım adım, onları tahtından indireceğiz” dedi ve ekledi: “Yapay zeka, sanallaştırılmış gerçeklik, arttırılmış gerçeklik gibi alanlar bizim için fırsat”.

Şu anda üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi olan olan firma; Apple’ın bir adım gerisinde, Samsung’dan ise bir adım önde. Araştırma şirketi IDC’ye göre Huawei, 33.6 milyon akıllı telefonu sadece bu yılın üçüncü çeyreğinde üretti. Apple ise 45.5 milyon iPhone üretimi yaptı. Yu, konuşmasında “5 yıl içinde dünya lideri olacağız” ifadesini de kullandı.

Galaxy Note 7 skandalı ile pazardaki boşluktan yararlanan Huawei, Apple’dan daha büyük bir sükse yaparak son akıllı telefonu olan Huawei Mate 9’u dün Münih’te piyasaya sürdü. Firmanın iddiası ise çok büyük: Çin nasıl dünya lideri bir ülkeyse biz de akıllı telefon dünyasının lideri olacağız.

Kaynak : http://www.androidauthority.com/huawei-wants-to-overtake-apple-within-the-next-two-years-726662/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0