Huawei, Asya Mobil Dünya Kongresi'nde 5G Teknolojileriyle Beğeni Topladı

12
3
1
0
0
Çin’in dünya genelindeki en bilindik markalarından birisi haline gelen Huawei, yaşanan son teknolojik gelişmelere karşı da sessiz kalmıyor. Son olarak halen devam etmekte olan Asya Mobil Dünya Kongresi (MWC) Shanghai 2018'de ortaya çıkan şirket, 5G destekli ürünleriyle dikkat çekti.

Telekom sektörünün ilk 5G ürünlerini ilk 5G standı ile insanlarla buluşturan Huawei, sürücüsüz arabalar, kablosuz tıbbi robotlar, Bulut AR(Çevrimiçi artırılmış gerçeklik deneyimi), Bulut VR (Çevrimiçi sanal gerçeklik deneyimi) ve Bulut PC gibi çok önemli 5G teknolojileriyle dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak şirketin 2G, 3G, 4G ve 5G ağlarını destekleyen SingleRAN Pro isimli hizmeti de oldukça merak uyandırıyor.

İlk kez Nisan ayında düzenlenen bir etkinlik ile meraklılarının karşısına çıkan bu hizmet, mobil telekomünikasyon operatörlerinin tek bir ağ üzerinden birden fazla iletişim teknolojisini ve standardını kablosuz şekilde telefon şebekelerine aktarmasını sağlıyor. Yani tüm bağlantı frekansları, tek bir cihaz üzerinden (RAN) akıllı cihazlara gönderilebiliyor. Özel bir yazılım tabanlı radyo cihazına sahip olan bu yeni teknoloji, sahip olduğu donanımlarla birlikte operatörlerin tek bir cihaz üzerinden tüm frekansları dağıtmasına izin veriyor.

Çin, 5G teknolojisini piyasaya süren ilk ülkeler arasında geliyor. Teknoloji devi Huawei’nin başı çektiği bu sektörü yakından ilgilendiren mobil iletişim zirvelerinde, 5G, LTE tabanlı altyapı ağları, NVF, Ağ Deneyimi Dizini (NEI) ve Yazılım Tanımlı Güvenlik (SDSec) gibi unsurları yine bu etkinlikler sayesinde yakından görebileceğiz.  

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/06/27/huawei-showcases-5g-innovation-at-mwc-shanghai-2018/
12
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
1
0
0