Huawei Başkanı Eric Wu: "Bizi Casuslukla Suçlayan Amerikalı Yetkililer, Cahil ve Bilgisiz"

26
21
5
1
1
Son aylarda hızlı bir ivme kazanan Çin teknoloji şirketleri ve Amerika arasındaki gerilim Huawei’nin ateşe körükle gitmesiyle gittikçe ciddi bir hal almaya başladı. Huawei başkanı Eric Xu, Amerikalı yetkililere ağza alınmayacak hakaretlerde bulunarak gerilimin nabzını bir hayli yükseltti.

Uzunca bir süredir Amerika pazarında Huawei’ye nefes aldırmayan Amerikan hükümeti, şirketi casus potansiyeli taşımak ile suçlamış; FBI ve CIA yetkilileri, Amerikan hükümeti ile bağlantısı olan hiç kimsenin Huawei kullanmaması gerektiği açıklamasında bulunmuştu.

Huawei’nin Amerikan ünivesiteleriyle yaptığı araştırma ortaklığına da dikkat çeken kongre üyesi Jim Banks ve Senatör Marco Rubio’ya ise Huawei başkanı Eric Xu’dan cevap gecikmedi. Xu: “Bize bu ithamlarda bulunan iki isim de son derece dar görüşlü ve bilgisiz. Görünen o ki teknoloji çağında yaşasalar dahi zihinleri Orta Çağ’a ait. Ben kendilerinin aşağılık kompleksine sahip olduğunu düşünüyorum zira bu davranışları ile bilim ve teknolojinin nasıl yürüdüğü konusunda bilgisiz ve cahil olduklarını kanıtlıyorlar.” açıklamasında bulunarak, suçlamaların yersiz olduğunu olabilecek en sert dil ile belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump da üstü kapalı bir şekilde Huawei’yi hedef göstererek: ”Dünyanın en iyi teknolojisine sahibiz, rakiplerimiz elimizdeki teknolojiyi kopyalamaya çalışıyor. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek daha var, biz dünyanın en zeki bilim insanlarına ve beyinlerine sahibiz, bilgi ve birikimlerimizi korumak bizim asli görevimiz olmalı." açıklamasında bulunmuştu

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/28/huawei-concerns-research-funding-ignorant/
26
21
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
21
5
1
1