Huawei CEO'su Ken Hu, Dijital Ekosisteme Herkesin Dahil Olması Gerektiğini Söylüyor

13
3
3
2
1
Huawei Connect 2019 etkinliğinde düzenlenen TECH4ALL Zirvesi’nde konuşan Çinli teknoloji devinin CEO’su Ken Hu, dijital dönüşüme herkesin katılması gerektiğini ve tüm ekosistemin sürece dahil olması gerektiğini söyledi.

Huawei’nin her senenin son çeyreğinde Şangay’da düzenlediği inovasyon odaklı Huawei Connect 2019 kapsamında TECH4ALL Zirvesi gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yerine getiren Huawei CEO’su Ken Hu, TECH4ALL’un hedefinin, önümüzdeki 5 senede 500 milyon insanın dijital teknolojiden faydalanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Teknolojinin herkese, tüm insanlığa fayda sağlaması gerektiğini söyleyen Ken Hu, “Dijitalde yaşamda halen boşluklar halen var. Örneğin Çin'in pek çok şehrinde yaşlılar sokakta taksi bulamayabiliyor, çünkü taksiler artık çoğunlukla mobil cihazlar üzerinden çağrılıyor” ifadelerini kullandı.

Herkesin dâhil olduğu bir dijital ekosistem

Dijital Ekosistem

TECH4ALL’u, teknolojiyi tüm kesimler için daha yakın ve erişilebilir yapma gayretiyle hayata geçirdiklerini belirten Ken Hu, “Bugün, Afrikalı çocuklar dış dünyaya açılabilir, görme engelli çocuklar okuma sevincini yaşayabilir, bilim insanları balinaların gönderdiği frekanslar hakkında daha fazla fikir sahibi olabilir“ dedi.

TECH4ALL’un odak noktalarından bahseden Ken Hu, “TECH4ALL’da üç alana odaklanacağız; teknoloji, uygulamalar ve beceriler. Yapay zeka, bulut ve mobil cihazlardaki teknolojik yeniliklerle bağlantı maliyetlerini sürekli olarak düşürmeye ve kapsam odaklı engelleri ortadan kaldırmak için çalışacağız. Ekosistemleri güçlendirecek, geliştiricilerin farklı topluluklar ve endüstriler için daha fazla uygulama oluşturmasına yardımcı olacağız. Tüm toplumun dijital becerilerini geliştirmek için yerel yönetimler, topluluklar ve diğer sektörlerle birlikte çalışacağız.diye konuştu.

Çocuk sağlığına özel proje

Pediatri bölümündeki bebeklere doğum sonrasında yapılan sağlık kontrollerinde teşhis koymanın son derece zor olduğunu, bebeklerin spesifik rahatsızlıklar duyduklarında ağladıklarını ancak ebeveynlerin bunu daha çok genel sebeplere yorduğunu söyleyen Ken Hu, bu tarz bilgilerin eksikliği sebebiyle birçok çocuğun teşhis ve tedaviden uzak kaldığını belirtti.

Hu, İspanya’da başlattıkları bir projeyi ise şöyle anlattı: “İspanya'da küçük çocuklarda görme bozukluğunu tespit edebilecek yeni bir tıbbi cihaz geliştirmek için IIS Aragon (yerel bir tıbbi araştırma laboratuvarı) ve DIVE (yerel bir araştırma merkezi) ile birlikte çalışıyoruz. Bu ürünle çocukların, Huawei Matebook E’de yer alan gözbebeklerini harekete geçiren görüntülere bakmaları sağlanıyor. DIVE sistemi daha sonra verileri bir Huawei P30 telefonuna iletiyor. HiAI ve P30 telefonun makine öğrenme özellikleri sayesinde, bir doktor, Track AI uygulaması ile verileri analiz edebilir ve göz hastalıklarının belirtilerini tespit edebilir. Bu yaklaşımla, dünyadaki 19 milyon görme engelli çocuğa fayda sağlamayı arzu ediyoruz.”

Güneş enerjisi ve orman koruyucuları

Ken Hu, son zamanlarda da yangınlar sebebiyle gündeme sıkça gelen tropikal yağmur ormanlarıyla ilgili bir projeden daha bahsetti. Hu, orman koruma projelerini ise şöyle anlattı: “Huawei, çok sayıda kullanılmış akıllı telefonunu yağmur ormanlarını izlemek amacıyla güneş enerjisiyle çalışan cihazlara dönüştürüyor. Rainforest Bağlantısı (RFCx) teknolojisi bu telefonları yağmur ormanlarının "kulaklarına" dönüştürüyor. Yapay zeka ile donatılan bu telefonlar, uluslararası çevre koruma örgütlerinin gezegeni daha verimli bir şekilde korumalarına yardımcı olmak için kullanılıyor. Örneğin yasadışı ağaç kesimleri bu yolla tespit edilebiliyor. Gelecek yıl, daha fazla ülkede 6.000 kilometrekarelik tropikal yağmur ormanının Rainforest Bağlantısı ile korunması hedefleniyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/huawei-ceosu-ken-hudan-onemli-aciklamalar-41343746
13
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
3
3
2
1