Huawei'den P30 Afişlerinde Kullanılan Stok Fotoğraflar Hakkında Açıklama: Yanlış Anladınız

44
5
1
1
1
P30 afişlerinde kullanılan stok fotoğraflar hakkında açıklamalarda bulunan Huawei, fotoğrafların P30 özelliklerine işaret ettiğini, yanlış anlaşılma yaşanabileceğini düşünmediklerini belirtti.

Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, Çin’in sosyal medya platformu olan Weibo’da şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonu olacak P30 için bazı tanıtım afişleri yayınladı. Paylaşılan afişleri görenler, haklı olarak afişlerde kullanılan görsellerin Huawei P30 Pro’nun periskop kamerası ile çekildiğini düşündüler. Ancak ortaya çıktı ki Huawei, afişlerde kullanılan görselleri gettyimages’tan almıştı.

Stok fotoğraflar konusunda geçtiğimiz dönemde oldukça fazla sabıkası bulunan Huawei, söz konusu yanlış anlaşılma ile ilgili Android Authority’ye bir açıklamada bulundu ve kullanılan görsellerin yanlış anlamaya neden olduğunu yeni fark ettiklerini belirtti. Huawei, görsellerin temsili olduğunun altını çizerken, Huawei P30 serisi ile gelecek bir takım özelliklere işaret etmekten başka bir amacı olmadığını belirtti.

Huawei, posterlerde kullanılan tüm görsellerin lisanslarının alındığını belirtirken, paylaşılan afişlerin P30 ile birlikte gelecek özelliklerin sanatsal bir yorumu olduğunu belirtti. Huawei ayrıca teknoloji basınına, afişlere olan yoğun ilgisinden dolayı teşekkür etti. Huawei, posterlerdeki görsellerin P30 ile çekildiğine dair hiçbir açıklama yapmadığı için kendi açısından haklı olabilir. Ancak böyle bir yanlış anlaşılmanın yaşanacağı bariz bir durumdu.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-p30-misleading-photos-964830/
44
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
44
5
1
1
1