Huawei'den Telefon Patlama Haberlerini Ortadan Kaldıracak Batarya

6
1
1
0
0
Huawei'den Telefon Patlama Haberlerini Ortadan Kaldıracak Batarya
Huawei yeni geliştirdiği batarya teknolojisiyle birlikte artık bataryaların daha fazla ısıya dayanmasını sağlıyor.

Özellikle son günlerde birçok akıllı telefon üreticisinin telefonlarının patladığına dair haberleri sık sık duyuyoruz ve bu patlama olayları genellikle telefonların bataryasından kaynaklanıyor. Aslında temelde bataryalar ortaya çıkan ısıya dayanamıyor ve patlıyor. Gelişen teknolojinin mevcut batarya teknolojisiyle doğru orantılı ilerlememesi aslında bataryaların dayanıklılığı için kritik bir nokta.

Bu durumun farkında olan Çinli üretici Huawei, sorunun önüne geçmek ve bataryaları ısıya daha dayanıklı hale getirmek için yeni bir teknoloji geliştirdi. Huawei bu yeni teknolojisinde mevcut Lityum-iyon pilleri kullanıyor ancak bu pilleri grafenle destekleyerek bir ısıya karşı dayanıklı tabaka oluşturuyor. Bu tabaka sayesinde bataryalar akıllı telefonlardaki standart bataryalara kıyasla daha fazla ısıya dayanıklılık gösterebiliyor.

Bu bataryalar ne zaman hayatımıza girecek?

Bu bataryaların ne zaman bir cihazda kullanılacağına ilişkin bir bilgi yok ancak tahminlere göre Huawei, Aralık ayının son günlerine doğru yeni batarya teknolojisinin detaylarını açıklayacak ve bu batarya teknolojisinin kullanıldığı cihazlar önümüzdeki yıl tüketicilerle buluşacak.

6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0