Huawei'den Beklenmedik Çıkış: "Telefon Üretimlerimiz Tam Gaz Devam Ediyor"

39
18
8
1
1
Huawei tarafından yapılan son açıklamalarda, şirketin akıllı telefon üretiminde herhangi bir azalmanın olmadığı, çalışmaların tam kapasitede devam ettiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin aldığı karardan sonra sıkıntılı günler geçiren Huawei, kendi işletim sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürürken yeni modeller üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. Huawei tarafından yapılan son açıklamalarda, şirketin telefon üretimine tam kapasiteyle devam ettiği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde merkezi Tayvan'da olan elektronik üreticisi Foxconn, Huawei üretimlerini durdurduğunu açıklamıştı. Huawei cephesinden gelen açıklamalar bu iddiaları net bir dille reddetti. Yapılan açıklamarda Huawei'nin telefon üretiminin, hem kendi tesislerinde hem de Foxconn tesislerinde tam kapasite ile devam ettiği, süreçlerde herhangi bir aksamanın olmadığı ifade edildi.

Yapılan araştırmalar da Huawei'nin popülaritesinden bir şey kaybetmediğini gösteriyor. Uluslararası pazar araştırma şirketleri tarafından yapılan analizlerde, Amerika'nın Huawei kararının Huawei'yi beklendiği kadar etkilemediği, şu an için Huawei satışlarının normal seyrinde devam ettiği belirlendi. Bununla birlikte yine bazı anket şirketlerinin yapmış olduğu çalışmalarda, şu an için Huawei kullanan kişilerin herhangi bir tedirginlik içerisinde olmadığı, akıllı telefon almayı düşünen kişilerinse doğrudan başka bir markaya yönelmediği ve süreci yakından takip edeceklerini belirttikleri ortaya çıktı. Bu sonuçlar doğrultusunda Huawei'nin dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olma hedefinin biraz gecikebileceğini ancak yine de Samsung'u zorlamaya devam edebileceğini söylemek mümkün görünüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_says_its_production_lines_at_foxconn_are_still_running_at_full_capacity-news-37394.php
39
18
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
39
18
8
1
1