Kirin'lere Elveda mı? Huawei, En Çok Güvendiği Yonga Sektöründen de Ciddi Yara Aldı

50
43
15
4
3
Çinli teknoloji devi Huawei, ABD ile olan gerginlikten farklı alanlarda etkilenmeye devam ediyor.

Artık iplerin koptuğu ABD ve Huawei gerginliğinde, Trump yönetiminin aldığı kararlar sonrası ABD ve İngiliz firmaları, Huawei ile olan ilişkilerini askıya almaya başlamıştı. Çıkan yeni haberlere göre EDA tasarım şirketi olan Synopsys, ABD hükümeti tarafından gelen baskılar sonrası HiSilicon’a verdiği güncelleme desteğini çekecek. HiSilicon, zor bir sürecin içerisine girmeye hazırlanırken şirket için sevindirici haber Kirin 985 ve Kirin 990’ların tasarımının tamamlanması ve üretime hazır hale gelmesi oldu.

Huawei, var olan 5G modemlerini üretmeye devam edebilecek ancak bazı kilit şirketlerin bu süreçte artık yer almaması Çinli firmayı zorlayacaktır. Synopsys’e ek olarak bir ABD şirketi olan Cadence Design Systems, yongaların tasarımında kullanılan yazılım araçlarının tedarikini sağlayamayacak ki bu da Çinli teknoloji devinin yeni yongalar tasarlamasını imkânsız hale getirecek.

Dışarıdan bakıldığında Huawei’nin kendi yongalarını ürettiği bir departmana sahip olması, şirketin yaşanan bu süreçten etkilenmeyeceği izlenimini veriyor olabilir. Ancak yonga tasarım süreci oldukça karmaşık ve çoklu bileşenler gerektiriyor. Hatta genel olarak bakıldığında tüm bir teknoloji endüstrisi iç içe geçmiş durumda ve bu yüzden Huawei’nin ABD’li tedarikçileri olmadan yoluna devam etmesi oldukça zor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/06/01/huawei-kirin-chip-designer-stops-providing-updates/
50
43
15
4
3
Emoji İle Tepki Ver
50
43
15
4
3