Huawei Harmony OS, 2020'de En Popüler 5. İşletim Sistemi Olacak

43
16
3
2
1
Huawei’nin ABD ve dolayısıyla Google ile yaşadığı sorunlar sonrası gün yüzüne çıkardığı işletim sistemi Harmony OS, 2020’nin sonlarına kadar en çok kullanılan beşinci işletim sistemi olacak ve Linux’ü geçecek.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından en çok etkilenen ve yeni çıkardığı akıllı telefonlarda Gmail, YouTube, Google Play gibi Google servislerini kullanamayacak olan Huawei, Android temelli geliştirdiği kendi işletim sistemini çıkarmıştı: Harmony OS.

Huawei’nin halkla ilişkiler kıdemli başkan yardımcısı Joy Tan, verdiği son röportajında Harmony OS’un daha az satırda koda sahip olduğunu ve daha güvenli olduğunu söyledi. Counterpoint Research’ün bir raporuna göreyse Huawei’nin işletim sistemi 2020’nin sonuna kadar Linux’u geçecek ve en popüler beşinci işletim sistemi olacak.

En popüler beşinci işletim sistemi

Huawei Harmony OS

Joy Tan, verdiği röportajda “Harmony OS, oldukça güçlü fonksiyonlarıyla hafif, kompakt bir işletim sistemi. Pazardaki diğer işletim sistemleriyle kıyaslandığında daha az sayıda kod satırına sahip ve bu yüzden daha güvenli. Huawei’nin işletim sisteminin amacı Android ve iOS’ten farklı. Geliştiricilerin tek yapması gereken uygulama geliştirmek, uygulamalar esnek bir biçimde çoklu terminallere gönderilecek” ifadelerini kullandı.

Tan daha sonra Counterpoint Research’ün raporuna değindi ve Harmony’nin 2020’nin sonuna kadar Linux’ten daha popüler olacağını, böylece dijital cihazlardaki en popüler beşinci işletim sistemi olacağını dile getirdi.

harmony os

Counterpoint’in raporuna göre Huawei’nin bağımsız işletim sistemi Harmony OS, 2020’de %2’lik pazar payı kazanacak. İşletim sistemlerinin şu anki pazar payları ise şöyle:

  • Android - %39
  • Windows - %35
  • iOS - %13,87
  • macOS - %5,92
  • Diğerleri - %0,77

Harmony OS aslında Ağustos ayında HDC2019’da yayınladı. İşletim sistemi, “mikrokernel”in tasarım konseptini benimsiyor. Bu tasarım Android ve diğer işletim sistemlerindeki “makrokernel”den daha farklı. Mikrokernel temelli dağıtılan işletim sistemi, birçok farklı donanımla çalışabiliyor. Böylece Google’ın Fuchsia’sından ya da QNX’ten daha hızlı süreçler arası iletişime sahip olabiliyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/29/harmony-os-fifth-largest-os-by-2020/
43
16
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
16
3
2
1