Huawei'nin Google Servisleri'ne Rakip Olan 'HMS' Sistemi Neler Sunacak?

78
5
5
2
2
Huawei'nin Google Servisleri'ne rakip olarak piyasaya sürdüğü "Huawei Mobile Services" resmen tanıtıldı. Tanıtımlar kapsamında HMS'nin tüketicilere sunacağı ayrıcalıklar, detaylı olarak paylaşıldı.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 30 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle birlikte şirket için de yeni bir devir başlamış oldu. Çünkü Huawei'nin ilk kez tüketiciler tarafından bu kadar merakla beklenen bir amiral gemisinde Google Servisleri bulunmuyor. Ancak Huawei'nin, ilerleyen dönemlerde Google Servisleri'ne rakip olacak bir planı varmış gibi görünüyor.

Şirket, Mate 30 serisiyle birlikte, Huawei Mobile Services (HMS) ismindeki yeni hizmetini tanıttı. Bu hizmet şu an için bazı uygulamalar ve çeşitli özel servislerden oluşuyor. Huawei'nin yeni hizmetindeki amacı, küresel Huawei kullanıcıları için daha akıllı ve daha gelişmiş bir akıllı telefon deneyimi sunmak.

HMS

Huawei Mobile Services, şu an için sadece kısıtlı bir uygulama desteği sunuyor. Ancak bu uygulamalar, Huawei'nin küresel anlamda fazlaca tercih edilen uygulamaları. Yapılan açıklamalara göre Huawei Mobile Services hizmeti kullanıcılara, "AppGallery", "Browser", "Cloud", "Themes", "Music", "Video" ve "Asistant".

HMS hizmetinde belki de en dikkat çeken uygulama AppGallery. Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre tüketiciler, Mate 30 serisinin bir üyesini satın aldıkları takdirde, önceden yüklenmiş olarak gönderilen AppGallery uygulamasına sahip olacaklar. Bu uygulama, geçtiğimiz yıl yapılan lansmandan sonra 170 farklı ülkedeki kullanıcıların hizmetine sunuldu ve 390 milyondan fazla tüketici, şu an için AppGallery uygulamasını kullanabiliyor. AppGallery uygulaması ayrıca, Mate 30 ve Mate 30 Pro kullanıcılarının yaşadıkları ülkeye göre de uygulama tavsiyesinde bulunacak şekilde güncellenmiş durumda. Başka bir deyişle bundan sonra AppGallery kullanacak Mate 30 serisi sahipleri, ülkelerindeki popüler uygulamalara daha kolay bir şekilde erişebilecekler.

HMS

Huawei Mobile Sevices hizmetinin bir diğer dikkat çeken yanı da kullanıcıların akıllı telefonlarına ait donanımsal bilgilere erişimlerini sağlamak ve IDE geliştiricileri için bir dizi test aracı sunmak olacak. Huawei ayrıca, geliştiriciler için 9 temel hizmet kiti ve 5 de büyümeyle ilgili olan kiti erişime açtı. Huawei böylelikle, ortaya bir HMS eksosistemi çıkarmayı hedefliyor.

HMS

Üstelik Huawei'nin geliştiriciler için başlatmış olduğu hizmet sadece bu da değil. Teknoloji devi, geliştiricilerin uygulamalarını HMS ekosistemine entegre edebilmek için teşvik de verecek. Şirket, "Shining Star" adı verilen geliştirici programı için 1 milyar dolarlık ödenek hazırlamış durumda. Bu program sayesinde geliştiricilerin Huawei'ye yakınlaşmaları ve AppGallery'nin daha da genişletilmesi amaçlanıyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-mobile-services-hms-everything-you-need-to-know/
78
5
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
78
5
5
2
2