Huawei Mate 30 Serisi, Hala Başarılı Bir Şekilde Google Servisleri'ni Çalıştırıyor

28
23
7
3
2
Huawei Mate 30 serisi, Google Servisleri olmadan piyasaya sürüldü. Ancak LZPlay isimli bir internet sitesi, kısa bir süre önceye kadar bu servisleri başarılı bir şekilde Mate 30 serisine yüklüyordu. Şimdi ise Huawei'nin iç ve dış kaynakları, Mate 30 serisinin Google Servisleri'nin kullanımında herhangi bir sorun olmadığını açıkladı.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 30 Pro, tartışmalı bir şekilde piyasaya sürüldü. Bir Google yetkilisinin bu telefon hakkındaki "Google Servisleri'nin olmayacağı" iddiası gerçek oldu ve Huawei, yeni amiral gemilerinde Google Servisleri'nin olmadığını söyledi. Ancak telefon piyasaya sürülür sürülmez ortaya "LZPlay" isimli bir internet sitesi çıktı ve Mate 30 serisinde olmayan Google Servisleri'ni telefonlara yüklemeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde ise bu internet sitesi nedeni bilinmeyen bir şekilde ortadan kayboldu. Buna eş zamanlı olarak Huawei Mate 30 Pro sahipleri, akıllı telefonlarında Google Servisleri'nin çalışmamaya başladığını söylediler. Ancak Huawei'nin iç ve dış kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre bu durum, gerçeği yansıtmıyor. Açıklamalarda, bu çözümün hala başarılı bir şekilde çalıştığı belirtildi.

Huawei Mate 30 Pro

LZPlay'in kim tarafından oluşturulduğu ve Huawei Mate 30 Pro'ya etkileri henüz bilinmiyor. Ayrıca Huawei, bu internet sitesiyle de alakası olmadığını açıkladı. Ancak işin aslı tüketiciler, bu durumu çok da önemsemediler çünkü Google uygulamaları pek çok kullanıcı için büyük bir önem arz ediyor ve kullanıcılar, bu internet sitesi aracılığıyla sadece kendi istedikleri Google uygulamasını yükleyebiliyorlar. Bu da tüketicilerin gereksiz uygulama ve hizmetlerden kurtulması anlamına geliyor.

Forbes'in haberine göre ise bu sistem hala fazlasıyla iyi bir şekilde çalışıyor. Şirketin iç ve dış kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu sistem hala Google Servisleri'ni Mate 30 serisine başarılı bir şekilde yükleyebiliyor ve tüketiciler, diledikleri Google uygulamasını kullanma imkanı yakalıyorlar. Ayrıca uygulamalar, Google Pay haricinde bir sorun çıkartmıyor. Yapılan açıklamalarda Google Pay'in henüz Huawei telefonlara uyumlu olmaması, çeşitli sorunların nedeni olarak gösterildi.

Mate 30 serisi, Avrupa'da piyasaya sürülecek

Huawei'nin iç ve dış kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre Mate 30 serisi, Avrupa'da piyasaya sürülecek. Ancak şimdilik, ortada net bir tarih yok. Kaynaklar, Huawei Mate 30 serisinin kasım ayının başında Avrupa pazarına girebileceğini fakat yine de zamanın değişebileceğini açıkladılar. 

Huawei Mate 30 serisi, pek çok tartışmayla birlikte geldi. Anlaşılan o ki ilerleyen dönemlerde de Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, pek çok noktada tartışmaların odağında olacak.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/davidphelan/2019/10/07/huawei-surprise-news-mate-30-pro-google-apps-workaround-still-good/#4103f2fb2c1e
28
23
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
28
23
7
3
2