Huawei Mate 30, İlk Haftasında 1 Milyon Satış Rakamını Geride Bıraktı

35
31
6
5
2
Huawei, Google Play Hizmetleri'nden yoksun olan amiral gemileri Mate 30 ve Mate 30 Pro’nun çok kısa bir sürede 1 milyondan fazla satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Satışlar, şirketin beklentilerini karşılamışa benziyor.

Çinli teknoloji şirketi Huawei, 1 milyon adetten fazla Mate 30 ve Mate 30 Pro satışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Her iki telefonun da henüz 26 Eylül’de Çin’de satışa sunulduğunu düşündüğümüzde bu inanılmaz bir satış rakamına tekabül ediyor. Açıklanan rakamlar doğruysa bu, şirketin 1 milyonluk kilometre taşına bir haftadan daha kısa sürede ulaştığı anlamına geliyor.

Mate 30 serisinin bu satış rakamlarına ulaşması aslında çok daha kısa sürede gerçekleşti. Birkaç gün önce Shenzhen’de üst düzey bir Huawei mağazası açan şirketin CEO’su Richard Yu, Huawei Mate 30 serisinin dakikada 100.000 sipariş aldığını belirtti. Mate 30 serisi 1 milyonluk satış rakamına 3 saat gibi kısa bir sürede ulaşmış oldu. Şirketin asıl amacı ise 20 milyon satış gerçekleştirmek.

Uzun kuyruklar, artık Huawei mağazalarının önünde oluşuyor:

Ne yazık ki Huawei'nin iddiasının doğru olup olmadığını onaylamanın bir yolu yok ancak son amiral gemilerinin Çinli müşterilerden güçlü bir destek aldığı kesin. Çinli kullanıcılar, ABD tarafından yapılan ambargo sonucu Google Play Hizmetleri olmadan piyasaya sürülen telefona ilgi göstererek adeta ambargoya bir cevap veriyor. Weibo’da paylaşılan bir görüntüye göre Çinli müşteriler, yeni telefonları satın alabilmek için Shenzhen’de açılan mağazanın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Satış raporlarına göre ise orman yeşili Huawei Mate 30 Pro en çok satan model durumunda. Bu etkileyici satış rakamları, telefonların önümüzdeki günlerde Avrupa’da da satışa sunulmasıyla birlikte artacaktır. Bakalım Google Play Hizmetleri'nden faydalanamayan Mate 30 ailesi, Avrupa pazarında da Çin pazarında olduğu kadar başarılı olabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/01/huawei-we-already-sold-over-a-million-of-mate-30-phones/
35
31
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
35
31
6
5
2