Huawei’den 19 Eylül’de Tanıtılacak Mate 30 İçin ‘Fragman’ Gibi Video

45
8
4
4
3
Çin ve ABD arasındaki ticari savaşta 2019’un en çok konuşulan firmalarından olan Huawei, Apple’ın hemen ardından, 19 Eylül’de Mate 30 ile karşımıza çıkacak. Firma, resmi Google uygulamaları desteği olmadan gelecek ilk akıllı telefonu için bir video yayınladı. Fragmanda Mate 30’lar için “daire” teması işleniyor.

Google’ın ABD’nin baskıları sonucunda Huawei ile arası açılınca Çinli firma, HarmonyOS adını verdiği ekosistem tabanlı bir işletim sistemi tanıtmıştı. Aslında uzun yıllardır bu sistemin üzerinde çalıştığını söyleyen firma için beklenen dönüm noktası geldi. Mate 30, resmi Google uygulamalarını desteklemeyecek ilk Huawei telefonu olacak. HarmonyOS’un Mate 30 ile gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. 

Huawei’nin P30 ailesi ile başta kamera olmak üzere, pek çok konuda trendlere yön verecek konuma gelmesi rekabeti iyice kızıştırmıştı. Mate 30 ailesinde de kamera, kamera modülünün tasarımı en dikkat çeken özelliklerden olacak.

Huawei’nin yayınladığı “Daire” temalı videoda pek çok Mate 30 ipucu var:

Mate 30 ile birlikte daha yuvarlak hatlara sahip bir cihaz geliştireceğinin sinyalini veren firma, bu tasarım değişikliğini, özellikle cihazın arka kameralarına borçlu. Zira tüm arka kamera sensör ve lensleri, cihazın arkasına yapışan iri bir bozuk paraya benzer çıkıntı içinde yer alacak. 

Çoğu yerde bozuk para dışında bir yuvarlak bisküviye de benzetilen bu kamera tasarımından dolayı Huawei’nin videosunda, çok sayıda yuvarlak öge görüyoruz. Bu vurgulanan özelliklerin detayları ise 19 Eylül 2019’da Huawei’nin Almanya, Münih’te düzenleyeceği özel etkinlik ile kesinleşecek. 

huawei mate 30

Huawei Mate 30 Lite, Mate 30 ve Mate 30 Pro, parmak izi sensörü gömülü çentikli bir ekrana sahip olacak. Mate 30 ve Mate 30 Pro'nun, Huawei Kirin 990 mobil işlemci yongasıyla gelmesi bekleniyor. Tüm detayları için bizi takip etmeye devam edin. Eylül ayı boyunca devam edecek Apple - Huawei savaşını yakından takip edip sizlere aktaracağız.

45
8
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
45
8
4
4
3