Bu Ay Çıkması Beklenen Huawei Mate X'in Yeni Bir Videosu Yayınlandı

29
15
4
2
2
Akıllı telefon pazarında büyük etki yaratması beklenen katlanabilir telefonların öncülerinden olan Huawei Mate X’in, bu ay içinde Çin’de piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Huawei, telefonla ilgili bir video paylaştı.

Samsung, Galaxy Fold’u ilk duyurduğunda akıllı telefon alanında kimsenin geri kalmayı göze alamayacağı bir pazar da yaratmış oldu. Hemen her telefon üreticisinin bir şekilde katlanabilen telefon yapma planı bulunuyor. Galaxy Fold, tam olarak piyasaya çıkar gibi yapıp çıkmadıktan ve sonra da yeniden piyasaya sürüldükten sonra biraz sıkıntılı bir süreç geçirdi. 

Huawei ise bütün bunlar olup biterken sakin ve kararlı şekilde Huawei Mate X üzerinde çalışmaya başladı. Çinli haber sitelerinden olan cnBeta, telefonun bu ay içerisinde Çin’de piyasaya çıkacağını duyurdu. 

Huawei, telefonun çıkışını ertelemişti:

huawei mate x

Mate X’in çıkışı için daha önce haziran ayı işaret edilmişti. Galaxy Fold’un yaşadığı krizin ardından Huawei bu tartışmalı pazara girmek istemedi. Onun yerine kendi tasarımındaki olası hataları daha ortaya çıkmadan önlemek için beklemeyi tercih etti. Bu arada bir kullanıcı da Twitter’da yeni Mate X için kutu açılış videosu yayınladı. Galaxy Fold gibi Mate X de bir koruma kılıfıyla geliyor.

Ekran, dışa doğru kıvrıldığı için firmanın tercihi daha ziyade bir gözlük kabına benzeyen kılıf oldu. Görünüşe göre kılıf, sahte deriden üretilmiş ve manyetik kilide sahip. Videoda Mate X’i açık hâlde görmedik ancak katlanıp tekrar korumalığına koyulduğunu görebiliyoruz. Videoda görüntü kalitesi biraz düşük ve telefonun kendisi dışında şarj aleti ile muhtemelen kulaklıkların olduğu kutuyu görebiliyoruz. 

Gerçekten de ürün bu ay içerisinde piyasaya çıkacaksa biz de Huawei Mate X’in özelliklerini çok yakın zamanda öğreneceğiz demektir. Mate 30 gibi bu model de Google uygulamalarından yoksun olabilir. 

Huawei Mate X için yayınlanan video:

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/14/huawei-mate-x-leak-october-release/
29
15
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
15
4
2
2