Huawei, Mobil Hizmetlerini Geliştiricilere Açmak İçin Çalışıyor

21
8
5
1
0
Yeni işletim sistemi HarmonyOS'u duyurmasıyla beraber Huawei hakkında çok daha fazla detay gündeme geliyor. Çinli şirket ise artık elindeki kozları masaya sürerek akıllı telefon sektöründe daha sağlam adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Huawei, yeni işletim sisteminin çok kısa sürede yaygınlaşabilmesini sağlamak için geliştiricilerin önünü açıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Huawei, kendi işletim sistemi üzerindeki çalışmaları olabildiğince hızlandırmış ve ortaya fazlasıyla kullanışlı bir işletim sistemini koymuştu. Bunun üzerine Huawei Mobil Hizmetleri'ni (HMS) duyuran Çinli akıllı telefon üreticisi, bu projesini de duyurmuş ve özellikle geliştiricilerin ilgisini büyük ölçüde çekmeyi başarmıştı.

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre ise Huawei, Huawei Mobil Hizmetleri'ni dünya genelindeki geliştiricilerin kullanımına açacak. Bu sayede geliştiriciler, kolay bir şekilde HMS ekosisteminde bilgi paylaşımı gerçekleştirebilecekler.

14 adet çekirdek özelliği, 51 hizmet ve tam 885 API'ı (uygulama programlama arayüzü) geliştiricilere sunacağını söyleyen Huawei, bunlar doğrultusunda daha önce eşi benzeri görülmemiş kadar akıllı bir ekosisteme sahip olmayı planlıyor.

Kayırlı geliştirici sayısı 1 milyara yaklaştı:

Huawei'nin Tüketici İş Yazılımları Departmanı Müdürü Dr. Wang Chenglu'nun yaptığı açıklamaya göre geçen yılın aynı dönemine kıyasla 2019'un Ağustos ayında HMS'nin uygulama bağlantılarında %115''lik büyüme görüldü. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 20.000 civarında olan bu sayı şimdilerde 43.000'i aşmış durumda. Benzer bir ilerleme, geliştirici sayısında da gözlemlendi.

Yine geçtiğimiz yılın aynı döneminde 450.000 olan kayıtlı geliştirici sayısı şimdi 910.000'i geçmiş durumda. Bu doğrultuda sadece bir yıl içerisinde Huawei'nin geliştiricilerinin %102 oranında arttığını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/huawei-gears-up-to-fully-open-its-huawei-mobile-services-to-global-developers
21
8
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
8
5
1
0