Huawei'nin Fotoğraf Yarışması, Türkiye'den Büyük İlgi Gördü

24
6
5
2
1
Çinli teknoloji devi Huawei'nin gerçekleştirdiği fotoğraf yarışması, Merkez ve Doğu Avrupa ülkeleri (CEE) ile Nordik bölgesindeki katılımcıları içine aldı. Fotoğraf yarışması, InFocus Ödülleri'ne Türk katılımcıların ilgisi yoğun oldu.

Özellikle kameralarıyla kendinden fazlasıyla bahsettiren akıllı telefon üreticisi ve teknoloji devi Huawei, Türk katılımcıların da yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bir fotoğraf yarışmasını duyurdu. 24 Haziran tarihinden bu yana Türkiye'den 7 bin 808 kişi, yarışmaya başvuru yaptı.

"Duygular, Hayata Merhaba De, Yüzler, Uzaklar, Film Şeridi ve video formatına ayrılmış bir kategori olarak: Şimdinin Hikayesi" kategorilerini kapsayan yarışma, Huawei kullanıcılarının fotoğraflarını internet sitesine yüklemesiyle gerçekleşiyor.

huawei

Kazananların halk oylaması ve jüri kararıyla belirleneceği yarışma, 11 Ağustos 2019 tarihine kadar herkesin oy kullanabileceği özel bir web sitesi üzerinde sergilenecek. Bu aşamanın ardından uzmanlar ve tanınmış fotoğrafçılar tarafından incelenen fotoğraflar arasından kazananlar seçilecek.

Yarışmanın birincisi, Huawei MateBook 13, Watch GT ve 10 bin euroluk ödülün yanı sıra TripAdvisor'dan 250 dolar değerinde bir hediye çeki de kazanacak. Bununla da sınırlı kalmayan ödül, sahibine çekilen fotoğrafını TripAdvisor sayfasında bir haftalık bir sergi açacak. Kazanan fotoğraf bir hafta boyunca İsveç, Polonya, Danimarka, Avusturya, Norveç, Finlandiya, Çekya, Yunanistan, Macaristan, İsrail, Sırbistan, Slovakya ve Türkiye sayfalarında görünecek.

fotoğraf yarışması

Yarışmada kategori birincilerine Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro ve 2 bin euro değerinde para ödülü verilecek. İkinciler Huawei P30 Pro alırken üçüncüler Huawei P30 telefonunun sahibi olacak.

Halk Ödülü'ne layık görülen fotoğrafın sahibine de Huawei P30 Pro ve Watch GT hediye edilecek.

Huawei'nin sitesinde bulunan yarışmaya dair açıklama şu şekilde:

"Huawei tarafından başlatılan Huawei Infocus Awards, yeni nesil görsel kültür olanaklarının yanı sıra dünya çapındaki cep telefonu kullanıcılarına da hitap eden bir yarışmadır. Bu uluslararası bir yarışma olacağından, herkesin katılımını bekliyoruz. Aklınızda tutmanız gereken şey, yapacağınız işin bir Huawei akıllı telefon ile üretilmiş olması.

InFocus'taki “Focus”, yeni nesil görsel içerik yaratmaya ve deneyimlemeye izin veren, yeni etkileşim biçimleri ve geri bildirim biçimlerine ilham veren yeni nesil araçlara yakından bakmak anlamına geliyor.

Yarışmamızın ortaya çıktığındaki ilk amacı, InFocus'un yaratıcısı HUAWEI'nin görsel anlatım alanına getirdiği yenilikçi ruhu vurgulamaktı. İkinci amacı ise fotoğrafçılığın yeni yeni geliştiği alanlara yepyeni bir içgörü kazandırmak oldu."

"Akıllı telefon kameralarının yapabilecekleri gün geçtikçe daha da artıyor. Bununla birlikte telefon fotoğrafçılığı da hiç olmadığı kadar yaygınlaşıyor. Yeni içerik türleri, içeriğin hızlı ve kolayca paylaşımı fotoğrafçılara dünyanın her yerinden insanları etkileyebilme imkanı sunuyor.

Huawei’nin modern fotoğrafçılığa sunduğu yenilikçi yorumdan yola çıkarsak InFocus Awards, yeni nesil izleyicilere, yeni nesil içerik üreticilerin çalışmalarını deneyimleme imkanı sunuyor."

Çalışmanızı yarışmaya göndermek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/bilisim/huawei-infocus-awards-2019-fotografcilik-yarismasi-basliyor/652101
24
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
6
5
2
1