Huawei'nin Olası Çöküşünden En fazla Samsung ve Apple Yararlanacak

31
12
5
4
2
Huawei, ABD'li bazı şirketlerle ilişiğinin kesilmesinin ardından kendi işletim sistemini duyuracağını açıkladı. Ancak şirketin bunu yakın bir zamanda küresel ölçekte piyasaya sürmesi mümkün görünmüyor. Bu ortamda olası bir Huawei çöküşünün ise en fazla Samsung ve Apple'a yarayacağı öngörülüyor.

Huawei şu anda Samsung'un arkasında ve Apple'ın önünde dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi. Ancak ABD'nin yasağı nedeniyle, bu unvan yakında tehlikeye girebilir ve analist Ming-Chi Kuo'ya göre bu durum en fazla Huawei'nin rakiplerine yarayacak.

Huawei'nin satışları 180 milyon adede düşebilir

Google ve bazı şirketlerin Huawei ile bağlarını kesmelerinden önce analistler marka için 2019'un sonuna kadar yaklaşık 270 milyon adet telefon sevkiyatı öngörüyorlardı. Ancak Huawei, kısa bir süre önce şirketin işletim sisteminin 2020'nin başına kadar küresel ölçekte piyasaya sürülmeye hazır olmadığını doğruladı. Bu nedenle beklenenden daha düşük sonuçlar ortaya çıkabilir.

İşletim sistemi piyasaya sürülmeden geçen her ekstra ayda, satışların ortalama 8-10 milyon birim düşeceği tahmin ediliyor. Huawei işletim sistemini hızlı bir şekilde piyasaya süremezse, 2019'un sonunda şirketin satışları yalnızca 180 ila 200 milyon adet arasında olabilir. Bu da potansiyel olarak bir kez daha Apple'ın arkasına yerleşebileceği anlamına geliyor.

Samsung ve Apple, bu durumdan önemli ölçüde yararlanabilir

Piyasada daha az şirketin olması, kullanıcılar açısından daha avantajsız görünüyor. Çünkü bu, üzerinde baskı hissetmeyen şirketin yenilik yapmak için aceleci davranmayacağı anlamına geliyor. Ancak bu durum, Samsung ve Apple gibi şirketlere fayda sağlayacak gibi görünüyor.

Eğer Huawei; Avrupa, Hindistan gibi pazarlardaki payını kaybederse son tahminler Samsung’un bu bölgelerde 300 - 320 milyonun üzerinde satış yapabileceğini gösteriyor. Önceki tahminler 290 milyon civarında bir satış öngörüyordu.

Ming-Chi Kuo, Apple satışlarının 5G tanıtımının yapılacağı yıla kadar 185 milyon civarında olabileceğini öne sürüyordu. Ancak şimdiki durum, şirketin 200 milyon barajını aşabileceğini gösteriyor.

Apple, üst seviye telefon satışlarında Huawei’den önde görünüyor. Yani amiral gemisi telefonlar söz konusu olduğunda Huawei, hala üçüncü sırada yer alıyor. Ancak Huawei P ve Mate markalı modellere ilgi azalırsa bu durum Apple’ın işine yarayacak.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-Samsung-benefit-Huawei-US-ban_id116492
31
12
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
31
12
5
4
2