Huawei'nin Yeni İşletim Sistemi, Mate 30 ile Birlikte Gelebilir

34
10
4
2
1
ABD’nin kara listeye almasından ötürü Android işletim sistemine erişimini kaybeden Huawei’nin kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını biliyorduk. Şimdi ortaya çıkan bazı bilgilere göre ArkOS olarak adlandırılan işletim sistemi, Mate 30 ile birlikte gelebilir.

Birkaç aydır Huawei’nin kendi işletim sistemini yedek olarak geliştirdiğini biliyoruz. İşletim sisteminin Çin’de ismi HongMengOS olarak bilindiği halde OakOS için bir ticari marka başvurusu yapıldığı da ortaya çıkmıştı. Hatta birçok rapor, ismin ArkOS olduğunu da söylüyordu. Global Times’ın raporlarına göre mevzubahis işletim sistemi, telefonun kendisinden önce duyurulabilir. 

İşletim sistemi yüksek ihtimalle Android’in açık kaynak versiyonuna dayanacağından ötürü, Huawei’nin mevcut yazılımından çok farklı bir şey ortaya çıkmayacaktır. Ayrıca telefonda herhangi bir Google uygulaması olmayacak ancak bunları yüklemeniz mümkün olacak. 

Huawei Mate 30’un Ekim ayında gelmesi bekleniyor. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, şirketin kendi geliştirdiği işletim sistemini Mate 30’un içerisinde görebiliriz. Şimdilik biz kullanıcılara yalnızca beklemek düşüyor. 

Kaynak : https://www.pocket-lint.com/phones/news/huawei/148304-it-sounds-like-huawei-s-new-oak-os-is-coming-to-the-mate-30-in-october
34
10
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
10
4
2
1